[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Espanyolin viime kausi alkoi ihan hyvin, vierastasapelillä Sevillaa vastaan. Sitten tulikin lunta tupaan. Ensin tappio Leganésille ja heti perään 0-5-nöyryytys Barcelonan derbyssä Camp Noulla. Sen jälkeen meno tasaantui. Ei tullut pitkiä voitto- tai tappiojaksoja.

Espanyolin koko kausi sujui keskikastissa. Parhaat hetket osuivat tammi-helmikuulle. Espanyol selvitti tiensä Copa del Reyn puolivälieriin, joissa vastaan asettui rakas vihollinen Barcelona. Espanyol voitti ensimmäisen osaottelun 1-0, mutta taipui toisessa osassa 0-2. Pian Copa-tappion jälkeen Espanyol pelasi vielä sarjassakin Barcelonan kanssa tasan. Ja pian taas sen jälkeen Espanyol voitti Real Madridin 1-0.

Maalis-huhtikuuhun osui viiden ottelun voitoton putki, jonka jälkeen päävalmentaja Quique Sánchez Flores sai mennä. Tilalle nostettiin väliaikaismandaatilla David Gallego. Viimeisestä viidestä ottelustaan Espanyol voitti neljä ja pelasi yhden tasan. Loppusijoitus oli 11:s.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Gerard Moreno (Villarreal)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Espanyolin pankkitili kiitti, kun Villarreal pulitti Gerard Morenosta 20 miljoonaa euroa. Valmentaja ei kiitä. Moreno oli viime(kin) kaudella äärimmäisen tärkeä pelaaja Espanyolille. La Ligassa hyökkääjä iski 16 maalia 38 ottelussa, Copassa kolme maalia kuudessa pelissä. Espanyolin toiseksi tehokkain pelaaja iski puolet siitä mitä Moreno. On hyvin mahdollista, että Morenon menettäminen suistaa Espanyolin sarjaporrasta alemmas.

Aarón Martín (Mainz, laina)
Vasen laitapakki, 21-vuotias

Espanyol laittoi avauksestaan lihoiksi myös vasemman pakin. Aarón Martín on lupaava puolustaja, joka on siirtohuhuissa yhdistetty ajoittain jopa Barcelonaan. Viime kaudella nuorukainen tahkosi La Ligassa 32 ottelua, mutta tämän kauden Martín pelaa lainalla Bundesliigan Mainzissa. Kenties siksi, että Espanyol saa korvaukseksi kolme miljoonaa euroa.

Marc Navarro (Watford)
Oikea laitapakki, 23-vuotias

Puolustuksen oikealta laidalta lähti puolestaan Marc Navarro. 23-vuotias pakki myytiin Valioliigan Watfordiin kahdella miljoonalla eurolla. Navarro ei ollut viime kaudella ykkösvaihtoehto oikeaksi pakiksi, mutta hänkin sai vastuuta 19 ottelussa. Jonkinasteinen menetys tämäkin.

Jairo Morillas (Nagasaki)
Keskushyökkääjä, 25-vuotias

Morillas ei pelannut viime kaudella yhden yhtä peliä. Lähti ilmaiseksi japanilaiseen V-Varen Nagasakiin.

José Manuel Jurado (Al-Ahli)
Hyökkäävä keskikenttä, 32-vuotias

Jurado oli alkukaudesta avauksen mies. Pikku hiljaa vastuu väheni, ja loppukaudesta minuutteja tuli enää melko maltillisesti. Lähti jäähdyttelemään Saudi-Arabiaan.

Pau López (Real Betis)
Maalivahti, 23-vuotias

Tämä on vähän erikoinen tapaus. 23-vuotias, matkalla ylöspäin. Oli viime kaudella Espanyolin ykkösmaalivahti, mutta sopimusta ei jatkettu. Siirtyi vapaana agenttina Real Betisiin.

Carlos Sánchez (Fiorentina, laina päättyi)
Puolustava keskikenttä, 32-vuotias

Carlos Sánchezin Espanyol lainasi kevääksi Fiorentinasta. Nousi välittömästi avauksen pelaajaksi. Palasi kauden päätteeksi Italiaan ja siirtyi sittemmin 4,45 miljoonan euron kaupassa West Hamiin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Borja Iglesias (Celta Vigo)
Keskushyökkääjä, 25-vuotias

Tässä on mies, jonka pitäisi korvata Gerard Moreno keskushyökkääjänä. Espanyol maksoi Borja Iglesiasista kymmenen miljoonaa euroa. Se on paljon kaverista, joka pelasi viime kauden Segundassa. Toki Iglesias iski Real Zaragozalle 23 maalia 43 ottelussa, mutta silti. Segunda on vähän eri asia kuin pääsarja.

Sergi Darder (Lyon)
Keskikentän keskusta, 24-vuotias

On Espanyol saanut siirtomarkkinoilta hyviäkin uutisia. Sergi Darder nimittäin palasi kotiin. Oma kasvatti ehti siinä välissä lyödä läpi Málagassa ja siirtyä 13,1 miljoonan euron kaupassa Lyoniin. Nyt Espanyol osti miehen pois Lyonista kahdeksalla miljoonalla. Darder pelasi Espanyolissa jo viime kauden lainalla, joten ominaisuudet ovat hyvin tiedossa. Darder tahkosi viime kaudella 40 ottelua ja oli yksi Espanyolin avainpelaajista. Samaa tiedossa nytkin.

Sergio Sánchez (Rubin Kazan)
Toppari, 32-vuotias

Sánchezissa on paljon samaa kuin Darderissa. Espanyolin oma kasvatti, joka lähti aikaa sitten maailmalle. Viime kaudella alkoi kotiinpaluu – ensin lainalle ja tänä kesänä pysyvästi. Kokeneesta topparista Espanyolin ei tarvinnut maksaa siirtokorvausta. Isoa roolia ei liene tiedossa. Viime kaudella pelasi peräti kolmessa ottelussa.

Pipa (Espanyol B)
Oikea laitapakki, 20-vuotias

Watfordiin myydyn Navarron tilalle nostettiin omista junioreista Pipa. Ei kovin suuria odotuksia tässä vaiheessa.

Álex López (Espanyol B)
Keskikentän keskusta, 21-vuotias

Erityisen suuria odotuksia ei ole myöskään Álex Lópezia kohtaan. Hänet nostettiin Pipan tavoin oman talon sisältä rinkiä leventämään.

Javi Puado (Espanyol B)
Vasen laitahyökkääjä, 20-vuotias

Kolmas edustukseen nostettu oma kasvatti on Javi Puado. Samat sanat kuin kahdesta edellisestä.

Roberto (Málaga, laina päättyi)
Maalivahti, 32-vuotias

Tämä nyt oli sitten taas aavistuksen erikoinen juttu. Espanyol osti Roberton Olympiakosista kolmella miljoonalla eurolla kaksi vuotta sitten. Viime kaudeksi mies kuitenkin lainattiin Málagaan. Nyt kun Pau López heivattiin laidan yli, Robertolle on taas tilaa kokoonpanossa.

Hernán Pérez (Deportivo Alavés, laina päättyi)
Oikea laitahyökkääjä, 29-vuotias

Pérezin viime kausi alkoi Espanyolissa ja päättyi Deportivo Alavésissa. Laitahyökkääjälle haettiin lainan avulla peliaikaa, jota tuli kohtalaisesti. Tuskin on taaskaan suurta käyttöä Espanyolissa.

Álvaro Vázquez (Gimnàstic, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Vázquez on monen muun tavoin Espanyolin oma kasvatti. Hän lähti maailmalle (Getafeen ja Swanseaan), kunnes palasi kaksi vuotta sitten. Ehkä ilmassa oli enemmän romantiikkaa kuin realismia. Paluunsa jälkeen Vázquez on pelannut Espanyolin paidassa yhteensä kymmenen ottelua. Viime syksynä pelejä ei tullut yhtään, ja kevään mies pelasi Segundan Gimnàsticissa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Espanyolia kutsutaan papukaijoiksi mielenkiintoisesta syystä. Seura pelasi Estadio de Sarríalla aina vuodesta 1923 vuoteen 1997 saakka. Stadionin vieressä sijaitsi useita puita, joissa eli kymmeniä papukaijoja.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]Quique Sánchez Floresin kaksi vuotta kestänyt aikakausi Espanyolin peräsimessä oli pettymys.

Seura hankki useita nimekkäitä pelaajia joukkueeseen, mutta Sánchez Flores ei saanut missään vaiheessa kasattua yksilöistä joukkuetta. Sánchez Floresin korvaajaksi saapunut Rubi on suuren työn edessä.

48-vuotias luotsi nosti viime kaudella Huescan ansaitusti pääsarjaan. Nyt edessä on kuitenkin täysin erilainen pesti. Huesca oli yksi sarjan parhaista joukkueista, jonka oli taisteltava noususta. Espanyol on täysi vastakohta.

Seura on huomattavasti suurempi ja kannattajat odottavat vain parannusta Sánchez Floresin aikakauteen. Kuinka realistista se lopulta on? Rubin on saatava pelaajamateriaalistaan kaikki mahdollinen välittömästi irti – muuten luotsi saattaa saada pikaisellakin tahdilla potkut.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1532914088956{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – David López

[/vc_column_text][vc_column_text]David López on Espanyolin puolustuspelaamisen tärkein yksittäinen pelaaja. Katalaani on monipuolisuutensa vuoksi hyvin käyttökelpoinen.

López kykenee pelaamaan topparina, keskikentällä ja jopa laiturinakin. Tutuimmat paikat Lópezille ovat toppari ja puolustava keskikenttäpelaaja. 28-vuotias pelaaja on pallovarma, joka tekee harvoin virheitä.

Espanyolilla ei ole kokoonpanossaan juurikaan monipuolisia pelaajia, jotka olisivat vahvoja monella osa-alueella. López on käytännössä ainoa sellainen. Vahva pääpelaaja ei kaihda kaksinkamppailuja, mutta osaa pelata myös eteenpäin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 18

Uhkakuvat ovat kerrassaan valtavat. Espanyol on heikentynyt huomattavasti kesän aikana.

Seura myi 20 miljoonalla eurolla joukkueen tärkeimmän pelaajan, Gerard Morenon, Villarrealiin. Gerard oli viime kaudella kenties tärkein yksittäinen pelaaja joukkueelleen koko La Ligassa. Gerard teki viime kaudella puolet Espanyolin maaleista ja oli samalla Espanyolin tärkein pelaaja pelinrakentamisessa.

Korvaajaksi on hankittu Borja Iglesias, joka on pelannut urallaan yhden ottelun La Ligassa.

Espanyol on ollut viimeisten kausien aikana suurten muutoksien vallassa. Pelaajamateriaali on muuttunut valtavasti joka kesä. Seurajohto unelmoi Mestarien liigasta, mutta nykyinen pelaajamateriaali taitaa viedä ennemminkin putoamiskamppailuun.

Seura on yksinkertaisesti menettänyt jo valmiiksi varsin heikosta materiaalista liian tärkeitä pelaajia eivätkä korvaajat vakuuta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=29 /]

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]