Espanjan jalkapallomaajoukkue on taas ilman päävalmentajaa.

Väliaikaismandaatilla MM-kisojen ajan toiminut Fernando Hierro ei jatka tehtävässä, joten Espanjan jalkapalloliiton on aloitettava rekrytointiprosessi. Madridilaislehti Marcan mukaan ykkösehdokas tehtävään on sapattivapaata tällä hetkellä viettävä Luis Enrique.

Marca tietää kertoa, että Enrique on ollut Espanjan liiton puheenjohtajan, Luis Rubialesin, ykkössuosikki jo pidemmän aikaa. Sopimus Enriquen kanssa olisi alkuun kaksivuotinen, eli projekti päättyisi EM-kisoihin.

Enrique olisi monella tapaa sopiva valinta liiton kannalta. 48-vuotias valmentaja on espanjalainen, hänellä ei ole minkään seuran tai maajoukkueen kanssa voimassa olevaa sopimusta [toisin kuin esimerkiksi Belgiaa luotsaavalla Roberto Martínezilla], hänellä on kokemusta kansainvälisistä peleistä [Enrique pelasi 61 A-maaottelua], hänellä on kokemusta tähtipelaajien valmentamisesta [valmensi Barcelonaa 2014-17] ja kaiken lisäksi Enrique on sanonut haluvansa valmentaa Espanjan maajoukkuetta.

Enrique ei ole kevään 2017 jälkeen valmentanut missään. Hän ehti voittaa Barcelonassa kolmen kauden aikana kaksi La Ligaa, kolme Copa del Reytä, Mestarien liigan, seurajoukkueiden maailmanmestaruuden, Espanjan Supercopan ja UEFA Super Cupin.