Barcelona tiedotti uudesta hankinnasta. Brasilialainen Emerson siirtyy seuraan Atlético Mineirosta 12 miljoonalla eurolla.

Siirto toteutetaan vasta ensi kesänä. 1. heinäkuuta 20-vuotias laitapuolustaja allekirjoittaa Barcelonan kanssa kesään 2024 ulottuvan sopimuksen.

Ennen Barca-pestiä Emerson siirtyy Real Betisiin. Siellä hän pelaa loppukauden lainalla.

Joidenkin lähteiden mukaan siirtoon liittyy tiettyä monimutkaisuutta. Sanotaan, että Barcelona ja Betis jakaisivat ensi kesänä 12 miljoonan siirtokorvauksen, ja Emerson siirtyisi aluksi Betisiin. Barcelonalle jäisi parin vuoden aikana käytettävä yhdeksän miljoonan euron suuruinen osto-optio. Näin ollen Betis ottaisi pienemmän riskin, mutta myös hyötyisi vähemmän jos Emerson kehittyy maailmanluokan pelaajaksi. Barcelona taas ottaisi suuremman taloudellisen riskin, mutta myös hyötyisi enemmän Emersonin kehittyessä.

Emerson edustaa parhaillaan maataan Etelä-Amerikan alle 20-vuotiaiden mestaruusturnauksessa. Emerson siirtyi Atlético Mineiroon viime keväänä ja on kuulunut seuran avauskokoonpanoon siirrostaan lähtien.

Korjaus 31.1. klo 21.25: Emerson siirtyy Barcelonaan vasta ensi kesänä eikä vielä nyt tammikuussa, kuten jutussa alun perin kerrottiin.