El Clásico jätti Real Madridin leiriin happaman maun.

Real-leiri vaati kahteen otteeseen rangaistuspotkua Raphaël Varaneen kohdistuneiden rikkeiden vuoksi. Kummassakaan tilanteessa palloa ei kuitenkaan pisteelle viety.

Muun muassa Sergio Ramos, Casemiro ja Emilio Butragueño puhisivat asiasta ottelun jälkeen. Tilanteista kysyttiin myös espanjalaismedian tunnetuimmilta erotuomariasiantuntijoilta, Juan Andújar Oliverilta ja Eduardo Iturralde Gonzálezilta. Molemmat olivat sitä mieltä, että Real olisi ansainnut vähintään yhden rankkarin.

Ensimmäisessä tilanteessa Clément Lenglet tuli pallontavoittelutilanteessa napit edellä Varanen reiteen. Hetkeä myöhemmin Ivan Rakitic repi Varanea paidasta kulmapotkutilanteessa.

– [Lenglet] tuli napit edellä, mutta [erotuomari] Hernández Hernández ei kokenut sitä maksimaalisen rangaistuksen arvoiseksi, Andújar Oliver sanaili Marcan mukaan.

– [Toisessa tilanteessa] Rakitic tarttuu selvästi Varanen paidasta. VAR:n myötä siitä olisi pitänyt selvästi viheltää rangaistuspotku. Missä oli VAR?

[readmore from=El-Clasico]

Iturralde González oli vielä jyrkempi lausunnossaan.

[Lenglet’n] tilanne oli hyvin selvä pilkku, koska siinä oli kyseessä vaarallinen pelaaminen. Napeista jäi jopa jäljet reiteen. Selvä rankkari, Iturralde González sanoi AS:n mukaan.

– [Rakiticin tapauksessa] oli jatkuvaa repimistä rangaistusalueella. Se oli pilkun paikka. Varane olisi ansainnut kahdessa minuutissa kaksi rankkaria.