Barcelona ja Real Madrid päätyivät maalittomaan tasatulokseen tämän kauden ensimmäisessä El Clásicossa. Edellinen maaliton klassikko on nähty vuonna 2002.

0 - El Barcelona y el Real Madrid han empatado 0-0 en #ElClásico por primera vez en todas las competiciones desde el 22 de noviembre de 2002, 6.235 días después. Batalla.

Vierasjoukkue Real Madrid hallitsi selvästi avausjaksoa, mutta ei kyennyt iskemään palloa maaliin. Ottelun paras tilanne nähtiin 16. minuutilla, kun vieraiden Casemiro pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta Gerard Pique pelasti tilanteen maaliviivalta.

Tilanteen jälkeen Real Madrid hallitsi ottelua täysin pitkän tovin. Se sai kovaa painetta Barcelonan boksiin, ja sai luotua hyviä tilanteita, mutta Barca-puolustus kesti maalivahti Marc-André ter Stegenin johdolla.

Avausjakson lopussa Barcelonalla oli loistava paikka iskeä ottelun avausmaali, mutta Jordi Alba laukoi ohi avopaikasta Lionel Messin loistavasta esityöstä. Myös Messillä oli aiemmin hyvä paikka tehdä ottelun avausmaali, mutta argentiinalaisen laukaus hyvästä paikasta jäi hieman heppoiseksi, ja Sergio Ramos blokkasi laukauksen maalin edessä.

Ottelu keskeytyi hetkeksi toisella jaksolla mielenosoituksen takia. Lue lisää tästä.

Barcelona pääsi peliin mukaan paremmin toisella jaksolla, mutta huippupaikoille pääsy oli vaikeaa. Vierasjoukkue Real Madrid ei saanut toisella jaksolla ainuttakaan laukausta maalia kohti.

Ottelun 72. minuutilla vieraat saivat pallon maaliin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen. Ferland Mendyn keskitys tavoitti boksissa Gareth Balen, joka laittoi pallon verkkoon. Mendy oli kuitenkin ehtinyt tilanteessa niukasti paitsioon, ennen kuin sai pallon laidalleen.

Joukkueet jatkavat La Ligan kärjessä tasapistein.