La Liga -lauantai huipentui jo viikon toiseen El Clásicoon.

Barcelona vei keskiviikkona pelatussa Clásicossa 3-0-voiton, kun Luis Suárezin kaksi osumaa ja Raphaël Varanen oma maali veivät katalonialaiset Copa Del Reyn finaaliin.

Samat olivat sävelet myös tällä kertaa. Ivan Rakitić vei Barçan ensimmäisellä jaksolla johtoon, eikä Real onnistunut pääsemään ottelussa edes tasoihin.

Barcelona karkasi voittonsa myötä jopa 12 pisteen päähän Real Madridista sarjataulukon kärjessä. Eroa toisella sijalla olevaan Atlético Madridiin Barcelonalla on kymmenen pistettä.

Kumpikin joukkue teki kaksi muutosta avauksiinsa. Jos alla olevat twiitit eivät näy, voit lukea joukkueiden avauskokoonpanot myös täältä.

Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸

@realmadriden
📝 Our #RMClasico starting XI!
#RMLiga | #HalaMadrid

Ottelu alkoi vauhdikkaasti kotijoukkueen hallinnassa. Real Madrid sai erinomaisen maalipaikan jo kahden minuutin pelin jälkeen, kun Sergio Busquets rikkoi Toni Kroosia rangaistusalueen reunalla keltaisen kortin arvoisesti.

Kovan kritiikin kohteena ollut Gareth Bale ei kuitenkaan onnistunut ampumaan kohti maalia.

Karim Benzema murtautui hetkeä myöhemmin Barçan boksiin, mutta hänen vasemman jalan laukauksensa meni reilusti ohitse maalin.

Real Madrid jatkoi kovaa painostusta ja pakotti Marc-Andre ter Stegenin torjuntatöihin reilun kympin pelin jälkeen. Varanen laukaus jäi heti ensimmäiseen puolustajaan, jonka jälkeen Kroosin laukaus kimpoili ter Stegenin hyppysiin.

Barcelonan ensimmäinen vaarallinen maalipaikka syntyi 19 peliminuutin kohdilla. Luis Suárez pelasi taidokkaan läpisyötön Lionel Messille, joka ohitti laukauksellaan jo Thibaut Courtois’n. Argentiinalaiskärjen oivaltava chippi pomppi kuitenkin hieman ohitse takatolpan.

Real Madrid vastasi nopeasti, luomalla hyvän maalintekopaikan heti perään. Luka Modrićilla oli reilusti aikaa ampua, mutta Gerard Piqué ehti lopulta laukauksen tielle.

Realin painostuksesta huolimatta Barcelona otti kamppailussa johdon 26 minuutin pelin jälkeen.

Ivan Rakitić pelasi Sergi Roberton kanssa seinän, lähtien saman tien pystyjuoksuun kohti maalia. Kroatialaiskeskikenttäpelaaja irtaantui Sergio Ramosista ja chippasi pelivälineen kauniisti Courtois’n ylitse maaliin.

Barcelona johti ottelua 1-0 ja oli suuntaamassa neljänteen peräkkäiseen Clásico-voittoonsa Santiago Bernábeulla.

23 - @FCBarcelona has scored vs Real Madrid last 23 meetings in #LaLiga, the best run for a team in the clásico's history in the competition. Tendency

Pian avausmaalin jälkeen nuori laitapuolustaja Sergio Reguilón osoitti kokemuksen puutetta kalastellessaan rangaistuspotkua tasoitusosuman toivossa. Erotuomari näki tilanteen kuitenkin selvästi, eikä viheltänyt tilanteesta pilkkua Realille.

Barcelona sen sijaan toivoi pilkkua Dani Carvajalin käsivirheestä rangaistusalueen sisällä. Tuomaristo ei kuitenkaan puuttunut asiaan.

Courtois venyi maalillansa kahteen tärkeään torjuntaan viisi minuuttia ennen puoliaikavihellystä. Suárez ampui ensiksi kauempaa, jonka jälkeen Messi tuikkasi irtopallon belgialaista päin.

Luka Modrićilla oli vielä hyvä puskutilaisuus ensimmäisen jakson lopulla, mutta Ballon d’Or -voittaja ei onnistunut pitämään yritystänsä matalana.

Ensimmäinen jakso tuli päätökseen Barcelonan yhden maalin johdossa, mutta pelaajat eivät suunnanneet suoraan kohti pukukoppeja. Sergio Ramos huitaisi jakson viimeisessä tilanteessa Messiä kasvoihin, mikä oli jo johtaa torikokoukseen. Eruotuomari Alberto Undiano piti homman kuitenkin hyvin kasassa.

Real Madrid aloitti toisen jakson lähes yhtä vahvasti kuin ensimmäisenkin. Karim Benzemalla oli avopaikka pistää Casemiron keskitys sisään, mutta paitsiolippu sai ranskalaishyökkääjän epäonnistuneen laukauksen näyttämään hyväksyttävämmältä.

Barcelona pääsi myös hyville paikoille. Pitkän jatkosopimuksen allekirjoittanut Jordi Alba lähetti matalan keskityksen kohti Ousmané Dembéléä, mutta pallo oli ohjautua Carvajalin kautta omaan maaliin.

Real Madridin ottelun paras maalintekopaikka nähtiin tunnin pelin kohdalla, kun maalintekijä Rakitićin huolimaton syöttö rangaistusalueen sisällä tuli suoraan Viniciús Juniorille. Brassilaituri peippaili pallon ohitse Piquen, mutta Clément Lenglet pelasti vieraat erinomaisella blokilla.

Real Madrid teki ottelunsa ensimmäisen vaihdon reilun tunnin pelin jälkeen, kun Bale vaihdettiin Marco Asensioon. Walesiläishyökkääjä suorastaan buuattiin pois kentältä, mikä vain osoittaa Real-fanien suhtautumisen laituria kohtaan.

Dembélé oli erittäin lähellä Barçan toista maalia, kun ranskalaishyökkääjä laukoi matalan vedon rangaistusalueen sisältä vain hieman ohitse kohteen pelin 70. minuutilla.

Real Madrid näytti taas menettäneen toivonsa. Sekä Viniciús että Casemiro pyrkivät testaamaan ter Stegeniä kauempaa, mutta kumpikin yritys meni reilusti ylitse maalin.

Nöyrtynyt Solari haki inspiraatiota penkiltä, ottaen vähille minuuteille jääneen Iscon jo pelin 75. minuutilla kehiin.

Barcelonan vetäytyessä syvemmälle puolustukseen espanjalaistaituri ei onnistunut sytyttämään Realin loppukiriä.

Benzema sai taas aikaan kovan kaukolaukauksen, mutta ter Stegenillä ei ollut vaikeuksia pitää yritystä poissa maalilta.

Pienen loppukirin myötä Varanekin oli lähellä puskea Real Madrid tasoihin, mutta saksalaisvahti oli sijoittunut hyvin napatakseen laukauksen.

Toisessa päässä ehdittiin myös nähtä yksi maalipaikka, kun Messi kävi vain senttien päässä yläkulmasta napakalla kierrelaukauksella.

Ottelu tuli lopulta päätökseen Barcelonan 1-0-johdossa, eikä Real Madrid pystynyt täten katkaisemaan voitotonta Clásico-putkeaan.