Barcelona eteni Copan finaaliin kaadettuaan Real Madridin Bernabéulla välierien toisessa osassa maalein 3-0.

Ensimmäinen osa päättyi Camp Noulla kolmisen viikkoa sitten 1-1 -tasapeliin, joten Real Madrid lähti toiseen osaan pienoisena ennakkosuosikkina vierasmaalinsa ansiosta.

Real Madrid olikin ensimmäisellä jaksolla parempi. Isännät loivat useita maalintekopaikkoja, mutta surkeat viimeistely-yritykset ja Barcelonan Marc-André ter Stegen pitivät ottelun maalittomana. Muun muassa Vinícius ja Karim Benzema pääsivät ottamaan mittaa ter Stegenistä, mutta saksalaisvahti nollasi kaksikon yritykset.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen jakson alussa. Luis Suárez sai pallon itselleen boksin keskellä ja laukoi pallon varmasti ohi Keylor Navasin. Varttia myöhemmin Barcelona pisti ottelun pakettiin. Ousmane Dembélé syötti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi boksiin juosseelle Suárezille. Pallo osui kuitenkin Raphaël Varaneen, josta peliväline kimposi Real Madridin omaan maaliin. Varane sai tilanteessa kolhun.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
RMA 0-3 FCB (73') - Panenkazo de Luis Suárez para destrozar al Real Madrid. Luis Suárez es el jugador que menos partidos ha necesitado (13) para marcar 11 goles en TODA la historia de los clásicos. Messi necesitó 14 partidos para llegar a esa cifra, por poner solo un ejemplo.

Kamppailun viimeinen täysosuma näki päivänvalonsa muutamaa minuuttia Varanen oman maalin jälkeen. Casemiro kaatoi Suárezin boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Suárez chippasi pallon kylmän rauhallisesti verkkoon ja teki jo kauden viidennen maalinsa Real Madridia vastaan. Suárez teki syyskaudella hattutempun Real Madridin verkkoon.

Copan finaalipari selviää huomenna. Valencia isännöi toisen välieräparin toisessa osassa Betisiä Mestallalla.