La Liga -pelaajat saivat tuomion seksivideon levittämisestä – toinen yhä joukkueensa luottopelaajia

© Kuva: Getty Images

Sansebastiánilainen tuomioistuin on tuominnut tiistaina jalkapalloilijat Sergi Enrichin ja Antonio Lunan kahden vuoden vankeusrangaistukseen seksivideon levittämisestä. Lisäksi pelaajat määrättiin maksamaan 100 000 euron sakot.

Sen sijaan kolmas syytetty, videon jakoon päätymisen päätekijä Eddy Silvestre vapautettiin syytteistä ja jätettiin rangaistuksetta.

Oikeudessa todettiin Enrichin ja Lunan olleen päävastuussa kyseisen seksivideon kuvaamisesta ilman videolla näkyvän naisen lupaa. He myös jakoivat videota myöhemmin. Video kuvattiin vuonna 2016, kun sekä Enrich ja Luna pelasivat vielä Eibarissa. Molemmat olivat naisen kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä, mutta raiskauksesta heitä ei ole epäilty (lue aiheesta lisää).

Aiemmin Enrichiä ja Lunaa uhkasi jopa viiden vuoden vankeusrangaistus, mutta koska molemmat osoittivat lokakuussa käydyssä oikeudenkäynnissä katuvansa tekoaan ja maksoivat uhrille 110 000 euroa vahingonkorvauksena, tuomio putosi kahteen vuoteen. Tämä myös pelastaa miehet vankilaan joutumiselta, sillä ensikertalaiset eivät tavallisesti joudu Espanjassa vankilaan, jos tuomion pituus on alle kolme vuotta.

Vielä ei ole tiedossa, aikovatko Enrich ja Luna valittaa tuomiosta, vai hyväksyvätkö he sen sellaisenaan.

Antonio Luna ei ole pelannut Eibarissa sitten kesän 2017 ja edustaa tätä nykyä Segundassa pelaavaa Gironaa. 30-vuotias Sergi Enrich aloitti sen sijaan kautensa Eibarin kapteenina ja lukeutuu joukkueen kantaviin voimiin edelleen. Enrich on tehnyt kauden 11 sarjaottelussa yhden maalin.

Viime peleissä kapteeninnauha on kuitenkin siirtynyt Enrichiltä Kikelle. Tuomiosta kertoneen Marcan mukaan Eibarissa ei olla lainkaan tyytyväisiä Enrichin rikoksen tuomana mainehaittaan, ja tuomiolla voikin olla vaikutuksensa miehen tulevaisuuteen seurassa. Kärkimiehen sopimus ulottuu kesään 2022.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.