[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Eibarin viime kausi sujui odotettua hieman heikommin.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta kolmeen vuoteen, kun Eibar ei ylittänyt 50 pisteen rajaa. Piskuinen baskiseura jäi sarjataulukossa 12:nneksi, vaikka tasaisen sarjan vuoksi europaikka jäi vain kuuden pisteen päähän.

Aiemmilla kausilla Eibar olisi päässyt Eurooppaan, mutta astetta heikompi kausi sattui huonoon paikkaan. Eibar kärsi viime kaudella pienoisista maalinteko-ongelmista. Paikkoja maalintekoon Eibarilla oli riittävästi etenkin alkukaudella, mutta onnettomat viimeistelyt johtivat siihen, että Eibar menetti tyhmissä paikoissa pisteitä tasapeleihin ja tappioihin.

Päävalmentaja José Luis Mendilibar peluutti Eibaria tutulla tavalla, eikä Mendilibarin pelitapa ollut sen suurempi yllätys. Eibar pelaa tehokasta vastahyökkäysjalkapalloa ja prässää äärimmäisen aktiivisesti. Eibar on ollut aina vahva kotijoukkue Ipurualla. Viime kaudella vieraissa peli kulki kuitenkin useaa astetta surkeammin. Seura voitti vain kaksi vierasottelua La Ligassa. Se kertoo siitä, miten paljon paremmin Eibar kykenee toteuttamaan pelitapaansa ahtaalla Ipurualla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Joan Jordán (kk, 24, Sevilla)

Jordán poistui Baskimaalta kohti Andalusian lämpöä. Kuva: Getty

Eibarin seurahistorian rahakkain myynti. Sevilla hankki Jordánin Eibarista 15 miljoonalla eurolla. Jordán kuului viime kaudella Mendilibarin ehdottomiin avainpelaajiin, ja on Eibarille valtava menetys niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Johtohahmon menetys on aina negatiivinen asia, mutta toisaalta Eibar on käytännössä rahoittanut koko siirtoikkunansa Jordánin myynnillä.

 

Rubén Peña (lp, 28, Villarreal)

Peña oli Jordánin tapaan Eibarin ehdottomia avainpelaajia. Teknisesti taitava laitapuolustaja ehti viettää Mendilibarin alaisuudessa kolme vuotta. Peña kehittyi Mendilibarin alaisuudessa valtavasti ja nousi pelipaikallaan La Ligan parhaimmistoon. Villarreal maksoi Peñasta kahdeksan miljoonaa euroa.

Marc Cucurella (lp, 20, Barcelona)

Cucurella pelasi loistavan debyyttikauden La Ligassa. Kuva: Getty

Eibar käytti kesäkuussa kahden miljoonan euron osto-optionsa Cucurellaan. Barcelona käytti muutamaa viikkoa myöhemmin oman osto-optionsa ja hankki Cucurellan takaisin neljällä miljoonalla eurolla. Cucurella siirtyi Getafeen. Pelillisesti suuri menetys Mendilibarin miehistölle. Oli pelipaikkansa eliittiä viime kaudella.

 

 

Pablo Hervías (ol, 26, Valladolid)
Pere Milla (vl, 26, Elche)
Unai Elgezabal (kp, 26, Alcorcón)
Asier Riesgo (mv, 35, ilman seuraa)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Edu Expósito (kk, 22, Deportivo)

Keskikenttäpelaaja kuului viime kaudella Deportivon avainpelaajiin Segundassa ja eteni galicialaisseuran kanssa aina nousukarsintafinaaleihin saakka, mutta Mallorca oli lopulta parempi ja nousi La Ligaan. Expósito nousi viime kaudella toden teolla espanjalaisen jalkapallon ystävien tietoisuuteen

Quique (kh, 29, Deportivo)

Quique saapui Eibariin Expósiton tapaan Deportivosta. Quique on ollut vuosien saatossa luotettava maalintekijä Segundassa, ja viime kaudellakin sarjassa syntyi 16 maalia. Kyseessä on Quiquelle ensimmäinen todellinen pesti La Ligassa 29-vuotiaana, vaikka kärki on pelannutkin urallaan kolme ottelua pääsarjassa. Eibar toivoo, että Quiquesta kehkeytyy uusi Jaime Mata. Segundasta rikkauksiin..

Pedro Bigas (kp, 29, Las Palmas)

Bigas pelasi Eibarissa viime kauden lainalla ja seura päätti lunastaa osto-optionsa. Bigas tuo lisää kokemusta Eibarin keskuspuolustukseen ja taistelee kauden aikana paikasta avauskokoonpanoon. Lähtökohtaisesti avaa penkiltä.

Roberto Olabe (kk, 23, Atlético)

Atlético päätti antaa Olaben siirtyä muihin maisemiin peliajan perässä. Keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella Atléticossa yhden ottelun Copassa. Eibar lähetti Olaben Segundaan lainalle Albaceteen.

Takashi Inui (ol, 31, Betis)

Inui palasi kotiin. Kuva: Getty

Paluumuuttaja. Äärimmäisen arvostettu pelaaja joukkueen sisällä. Japanilainen edusti Eibaria kolmen vuoden ajan ennen kuin siirtyi Betisiin viime kesänä. Betisissä vastuu jäi pieneksi ja Inui pelasi kevätkauden lainalla Alavésissa. Mendilibarin suosikkipelaajia ja nappaa avauksen paikan itselleen heti alkukaudesta lähtien.

 

Álvaro Tejero (lp, 22, Real Madrid)

Tejero vietti viime kauden lainalla Segundassa Albaceten riveissä, ja nousi välittömästi seuran avainpelaajien joukkoon. Hyvä kausi Segundassa poiki pysyvän siirron Eibariin. Laitapuolustaja ehti pelata viisi ottelua Real Madridin edustusjoukkueessa. Rohkea veto Eibarilta korvata Peña Tejerolla.

Roberto Correa (lp, 26, Cádiz)
Esteban Burgos (kp, 27, Alcorcón)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Eibarilla on La Ligan pienin stadion. Ipurualle mahtuu vain 7 083 katsojaa. Eibar on samalla koko sarjan pienin kaupunki. Eibarissa asuu vain 27 000 ihmistä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Mendilibar

José Luis Mendilibarin valmentama Eibar on La Ligan pelillinen kummajainen ja taktiikkafiilistelijöiden ja futishipstereiden suosikkijoukkue. Kaikki kesän merkit viittaavat siihen, että Mendilibar jatkaa valitsemallaan tiellä myös alkavalla kaudella.

Ensin tulee tietysti tulos, ja sitä Mendilibar on pienessä Eibarissa tehnyt. He pelaavat altavastaajan jalkapalloa, mutta he pelaavat sitä ennakkoluulottomalla ja erittäin tehokkaalla tavalla. Siitä on osoituksena esimerkiksi viime kauden 12. sija.

Ensimmäinen asia 58-vuotiaan ja lähes kaiken espanjalaisessa jalkapallossa nähneen baskivalmentaja Mendilibarin pelikirjassa on prässi. Siinä tehdään runsaasti yhtä asiaa: paineistetaan vastustajaa korkealla prässilinjalla juoksemalla kuin pelaajilla olisi takapuolet tulessa. Eibar tuo usein kaikki kuusi ylintä pelaajaa paineistamaan palloa ja sen lähellä olevia vastustajia.

Tuloksena on ollut monen vastustajan pallollisen pelin sekoaminen. Jopa Barcelona oli viime kaudella ongelmissa Eibarin kanssa juuri tästä syystä. On peräti käsittämätöntä, että juuri Eibar päästi viime kaudella vähiten vetoja omaa maaliaan kohti koko sarjassa.

Eibarin prässissä on myös uhkakuvia. Kun se murtuu, se murtuu huolella. Eibarin maalia kohti lauotaan keskimäärin sarjan laadukkaimpia laukauksia.

Mendilibar ei hätkäytä pelkästään prässillään, vaan myös hyökkäyspelissä on persoonallisia vivahteita. Joukkue syöttänee alkavallakin kaudella sarjan pisimmät syötöt, keskittänee eniten ja pelannee muutenkin sarjan suoraviivaisinta hyökkäyspeliä. Strategia aiheuttaa paljon harhasyöttöjä, tilanteenvaihtoja ja hallittua kaaosta, mutta myös maalipaikkoja, sillä Eibar osaa pelin, jota se pelaa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1565370918981{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Pedro León

[/vc_column_text][vc_column_text]On kärkäs veto pitää Pedro Leónia Eibarin tärkeimpänä pelaajana.

32-vuotias oikea laituri on nimittäin kärsinyt pahoista loukkaantumisista viimeisen kahden vuoden aikana. Viimeisen kahden kauden aikana León on kyennyt pelaamaan vain 21 ottelua, joista yhdeksän tuli viime kauden lopun aikana.

León on edustanut uransa aikana Eibarin lisäksi Real Madridia, Getafea, Valladolidia ja Levantea. León on pelannut myös kertaalleen Murcian paidassa. Kuva: Getty

León on kuitenkin viimein selättänyt jalkavammansa. Ja mikä parasta, León on ollut sen jälkeen Eibarin ehdottomia avainpelaajia ja johtohahmoja. Loistavan laukauksen omaava laituri on ollut harjoituskaudella Eibarin parhaita ja kertoi haastatteluissa, että kykenee viimein nauttimaan jalkapallosta. Se näkyy. Mendilibar on aina pitänyt Leónista ja jos hän pysyy kunnossa, on avauksen paikka ja suuri rooli taattu.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 13

Mendilibar johdattaa joukkonsa tuttuun tapaan keskikastiin. Putoaminen ei ole uhka missään vaiheessa kautta, mutta liian suuret muutokset ja avainpelaajien poistumiset rakottavat. Jordánin ja Peñan poistumiset koituvat pitkässä juoksussa ongelmaksi, eikä Eibar kykene sijoittumaan sarjataulukon paremmalle puolelle. Jos Sergi Enrich parantaa viime kaudesta huomattavasti, voi Eibarilla olla sauma parempiinkin sijoituksiin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text]

[table id=28 responsive=”collapse”]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]