Deportivo Alavés – kausiennakko 2018/19: Ketkä korvaavat Munirin ja Pedrazan?

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

Alavésin viime kausi oli hyvin kaksijakoinen. Syyskausi meni täysin päin prinkkalaa.

Seuraa menestyksekkäästi aikaisemmalla kaudella luotsannut Mauricio Pellegrino poistui Valioliigaan. Korvaajaksi saapui kokematon Luis Zubeldía. Zubeldían lyheksi jäänyt aikakausi Alavésin peräsimessä oli suurpettymys ja argentiinalainen sai kenkää pikaisesti. Zubeldían korvaajaksi nimitetty Gianni di Biasi epäonnistui vielä pahemmin ja myös di Biasi sai potkut.

Alavés oli käytännössä varma putoaja jo syyskauden lopussa. Kauden kolmanneksi valmentajaksi saapunut Abelardo oli miltei mahdottoman tehtävän edessä, mutta niin vain parhaiten Sportingin peräsimestä tunnettu luotsi piti baskit pääsarjassa. Alavésin kevätkausi oli suorastaan loistava ja seura nousi kuolleista sarjan keskikastiin.

Lopulta eroa putoamisviivaan oli jopa komeat 18 pistettä.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Christian Santos (Deportivo La Coruña)
Keskushyökkääjä, 30-vuotias

Sai viime kaudella peliaikaa ruhtinaallisen 484 minuutin verran. Peliaikaan suhteutettuna kolme maalia oli ihan ok määrä. Lähti ilmaissiirrolla Deportivo La Coruñaan.

Alexis (Al-Ahli)
Toppari, 32-vuotias

Alexis on todellinen soturi. Mies on urakoinut La Ligassa komeat 321 ottelua. Viime kaudellakin oli vielä monikäyttöinen avauksen mies. Nyt taisi La Liga -putki katketa, sillä 33-vuotias toppari lähti jäähdyttelemään Saudi-Arabiaan.

Juanan Entrena (Omonia Nikosia)
Vasen laitahyökkääjä, 24-vuotias

Entrena siirtyi Alavésiin vuosi sitten Granada B:stä. Viime kausi vierähti lainalla kroatialaisessa Rudesissa, ja tämän kauden hyökkääjä pelaa lainalla Kyproksen Omonia Nikosiassa.

Aleksandar Katai (Chicago Fire)
Oikea laitahyökkääjä, 27-vuotias

Kataille ei ollut viime syksynä oikeastaan mitään käyttöä Alavésissa. Pelasi kevään lainalla Chicago Firessa, jonne siirtyi nyt pysyvästi.

Nando (Sochaux, laina)
Oikea laitahyökkääjä, 24-vuotias

Siirtyi Alavésiin vuosi sitten Valenciasta. Pelasi viime kauden lainalla Lorcassa ja nyt lähti lainalle Sochaux’hon monen muun Alavés-pelaajan tavoin.

Rafa Páez (Sochaux, laina)
Toppari, 23-vuotias

Myös Páez pelaa tämän kauden lainalla Sochaux’ssa. Hän(kin) vietti viime kaudesta osan lainalla Rudesissa.

Antonio Cristian (Fuenlabrada, laina)
Toppari, 22-vuotias

Ja taas yksi Rudesiin viime kaudella lainattu. Cristiania ei sentään lainattu täksi kaudeksi Sochaux’hon, vaan Fuenlabradaan.

Anderson Emanuel (Sochaux, laina)
Keskushyökkääjä, 22-vuotias

Siinä missä Cristiania ei lainattu Sochaux’hon, Emanuel lainattiin. Joko arvaat, missä Emanuel vietti viime kauden? Oikein, Rudesissa.

Javi Muñoz (Real Oviedo, laina)
Keskikentän keskusta, 23-vuotias

Muñoz on pykälää lupaavampi kaveri, kuin lukuisat edellä mainitut lainamiehet. Muñozin Alavés nappasi vuosi sitten Real Madrid Castillasta. Viime kauden mies pelasi lainalla Lorcassa ja tämä kausi menee Segundan Real Oviedossa.

Héctor Hernández (Real Sociedad, laina päättyi)
Vasen laitapakki, 27-vuotias

Lainattiin viime kaudeksi Real Sociedadista. Pelasi avausottelussa vartin, loukkaantui ja oli sivussa koko loppukauden.

Bojan Krkic (Stoke, laina päättyi)
Piilokärki, 27-vuotias

Alavésin nimekkäimpiä pelaajia, kiitos Barcelona-historian. Bojanilla ei lopulta ollut kovin paljon annettavaa Alavésille. 15 ottelua, yksi maali.

Munir El Haddadi (Barcelona, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 22-vuotias

Munirin Alavés lainasi viime kaudeksi Barcelonasta. Tämä laina meni nappiin. Munir iski kymmenen maalia ja syötti kuusi. Oli joukkueen ykkönen molemmissa tilastoissa. Barcelonassakin ihasteltiin, ja tämän kauden Munir pelannee Barcelonan joukkueessa.

Alfonso Pedraza (Villarreal, laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 22-vuotias

Tämäkin oli hyvin osunut laina viime kaudella. Pedraza oli ykkösvaihtoehto vasemmaksi laituriksi ja pelasi ajoittain myös pakkina. Iski siinä sivussa tehot 3+5. Muniria ja Pedrazaa voi tällä kaudella tulla ikävä.

Álvaro Medrán (Valencia, laina päättyi)
Keskikentän keskusta, 24-vuotias

Siinä missä Munir ja Pedraza olivat hittejä, Medrán oli lähempänä hutia. Alkukaudesta sai vielä vastuuta, mutta loppukaudella istui usein katsomossa.

Hernán Pérez (Espanyol, laina päättyi)
Oikea laitahyökkääjä, 29-vuotias

Pérez tuli täsmälainalle kevääksi. Täytti roolinsa vaihtomiehenä. Pelasi 14 ottelua La Ligassa ja kolme Copa del Reyssä.

Pelaajasiirrot – saapuneet

John Guidetti (Celta Vigo)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Viime kauden paras maalintekijä, Munir El Haddadi, lähti lainansa jälkeen takaisin Barcelonaan. Nyt John Guidettin pitää pystyä ottamaan isompaa roolia ja täyttämään El Haddadin jättämää aukkoa. Guidetti pelasi Alavésissa jo viime kevään lainalla. Tehoja syntyi kolmen maalin ja kolmen maalisyötön verran. Alavés panosti isosti ruotsalaishyökkääjään, kun seura osti miehen Celtasta neljällä miljoonalla eurolla. Tällä kaudella tehoja on tultava enemmän kuin viime sesongilla.

Patrick Twumasi (Astana)
Oikea laitahyökkääjä, 24-vuotias

Twumasin nappaaminen kazakstanilaisesta Astanasta kolmella miljoonalla eurolla oli Alavésilta yllättävä veto. Astanassa Twumasi on paukuttanut 158 ottelussa yhteensä 63 maalia ja antanut 29 maalisyöttöä. Tehoja kaivattaisiin nyt myös paria astetta kovemmassa sarjassa.

Rafa Navarro (Real Betis)
Oikea laitapakki, 24-vuotias

Navarro siirtyi Alavésiin ilmaissiirrolla Real Betisistä. Matka jatkui saman tien lainalle Ranskan kakkossarjan Sochaux’hon. Palataan asiaan vuoden kuluttua.

Javi Muñoz (Real Madrid Castilla)
Keskikentän keskusta, 23-vuotias

Samat sanat kuin Navarron kohdalla, paitsi että tuli Real Madrid Castillasta ja pelaa tämän kauden lainalla Real Oviedossa.

Eraldo Cinari (Vllaznia)
Vasen laitahyökkääjä, 21-vuotias

Cinari niin ikään siirtyi Alavésiin kesällä, ja hänet lainattiin heti seuraavana päivänä eteenpäin, kroatialaiseen Istraan. Hauskaa Cinarissa on se, että Alavés maksoi miehestä albanialaiselle Vllaznialle 20 000 euron korvauksen. Tuota voi jo kutsua symboliseksi siirtosummaksi tällä tasolla.

Tomás Pina (Club Brugge)
Keskikentän keskusta, 30-vuotias

Pina tunnetaan Alavésissa oikein hyvin, sillä mies pelasi joukkueessa jo viime kauden lainalla. Oli samantien avauksen mies, ja kauden päätteeksi Alavés nappasi kokeneen keskikenttäpelaajan pysyvästi itselleen.

Ximo Navarro (Las Palmas)
Toppari, 28-vuotias

Navarro on Mallorcan kasvatti, jonka pelillinen taso näyttäisi osuvan pääsarjan ja Segundan välimaastoon. Viime kaudella oli avauksen mies Las Palmasissa. Kenties nousee merkittävään rooliin myös Alavésissa?

Adrián Marín (Villarreal)
Vasen laitapakki, 21-vuotias

Mielenkiintoinen hankinta. Villarrealin kasvattia on pidetty lupaavana pelimiehenä, mutta lopullista läpimurtoa ei oikein ole tullut. Viime kaudella jäi hyvin vähälle vastuulle Villarrealissa. Siirtyi uuden alun perässä pysyvällä siirrolla Alavésiin. Voi olla hitti tai voi olla huti.

Jony (Málaga, laina)
Vasen laitahyökkääjä, 26-vuotias

Jony lainattiin täksi kaudeksi Málagasta tuomaan vahvistusta hyökkäysosastolle. Tuskin on mikään sateentekijä. Jäi viime syksynä vähälle vastuulle Málagassa ja pelasi kevään lainalla Segundan Sporting Gijónissa.

Borja Bastón (Swansea, laina)
Keskushyökkääjä, 25-vuotias

Mielenkiintoinen lainahankinta. Bastón on suhteellisen kookas keskushyökkääjä, aivan kuten John Guidetti. Riittääkö molemmille peliaikaa? Viime kaudella Málagassa lainalla. Tuloksena onnettomat kaksi maalia 22 ottelussa.

Ermedin Demirovic (Deportivo Alavés B)
Keskushyökkääjä, 20-vuotias

Nostettiin omasta B-joukkueesta ylös ja lainattiin saman tien ranskalaiseen Sochaux’hon.

Martin Aguirregabiria (Deportivo Alavés B)
Oikea laitapakki, 22-vuotias

Demirovicin tavoin nostettiin omasta B-joukkueesta edustukseen. Oli jo viime kaudella Alavésin ykkösvaihtoehto oikean pakin tontille. Jos kehitys jatkuu, voi nousta joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi.

Tiesitkö

Alavés on espanjalaisen jalkapallohistorian ainoa seura, joka on yltänyt sarjanousijana Copan finaaliin. Tämä tapahtui keväällä 2017.

Valmennus

Abelardo on niittänyt itselleen viimeisen vuoden aikana huomattavasti mainetta Alavésin peräsimessä. Harvat odottivat sellaista menestystarinaa sen jälkeen, kun Sporting antoi seuralegendalleen potkut surkeiden tuloksien vuoksi.

Aktiiviseen prässijalkapalloon kuin muuriin luottava Abelardo tunnetaan hyvin räväkkänä persoonana – juuri sellaisena, millainen Abelardo oli pelaajaurallaan. Alavésin pelitapa ei muuttunut niin suuresti kuin olisi voinut olettaa, kun Abelardo astui seuran peräsimeen. Yksi asia kuitenkin muuttui enemmän kuin paljon – nimittäin Alavésin pelaajien asenne.

Zubeldían ja di Biasin alaisuudessa pelaajat näyttivät aneemisilta ja haluttomilta. Abelardo sai asenteensa perille pelaajilleen. Tietenkään pelkkä asenteenmuutos ei pelastanut Alavésin sarjapaikkaa – ei todellakaan. Abelardo paransi muun muassa Alavésin erikoistilanteita ja vastaiskuja. Se näkyi.

Tärkein pelaaja – Manu García

Alavésin kapteeni on joukkueen johtava henkilö niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Alavésia pääsarjan lisäksi myös Segundassa ja Segunda B:ssä edustanut puolustava keskikenttäpelaaja on todistanut kykenevänsä pelaamaan suuressa roolissa La Ligassa. García tahdittaa Alavésin peliä esimerkillisesti keskikentällä. Loistava syötönkatkoja on loistava fyysisessä pelissä ja osaa usein kuumentaa vastustajat tarvittavissa paikoissa.

Garcíasta on kehkeytynyt kuuden Alavés-kautensa aikana seuralegenda, jota kaikki katsovat ylöspäin Vitoriassa.

Arvio

Sija: 14

Alavésin materiaali on mielenkiintoinen, mutta tuskin kilpailukykyinen europaikkoja ajatellen. Baskiseura majailee tiukasti keskikastissa. Putoamisuhka on pieni, liki mitätön, mutta avauskokoonpanon taso ei mairittele siltikään – etenkään hieman suurempia vastaan.

Maalinteko on suuri kysymysmerkki. Jos Guidetti ja Bastón kohtaavat samanlaisia vaikeuksia kuin aiemmin, on alkava kausi Alavésille puurtamista.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
1Fernando PachecoMVMaalivahti18.5.1992
13Antonio SiveraMVMaalivahti11.8.1996
4Rodrigo ElyKPToppari3.11.1993
15Ximo NavarroKPToppari23.01.1990
5Víctor LaguardiaKPToppari5.11.1989
6Guillermo MaripánKPToppari6.5.1994
-TachiKPToppari10.8.1997
-Oliver VerdonKPToppari5.10.1995
3Rubén DuarteVPVasen laitapuolustaja18.10.1995
17Adrián MarínVPVasen laitapuolustaja09.01.1997
-Saul GarciaVPVasen laitapuolustaja9.11.1994
21Martin AguirregabiriaOPOikea laitapuolustaja10.05.1996
-Rafa NavarroOPOikea laitapuolustaja23.2.1994
8Pere PonsPKKPuolustava keskikenttä20.2.1993
-Jeando FuchsPKKPuolustava keskikenttä11.10.1997
16Daniel TorresPKKPuolustava keskikenttä15.11.1989
19Manu GarcíaPKKPuolustava keskikenttä26.4.1986
-Tomás PinaKKKeskikentän keskusta14.10.1987
22Mubarak WakasoKKKeskikentän keskusta25.7.1990
-Javi MunozKKKeskikentän keskusta28.2.1995
-Luis RojaVHVasen laitahyökkääjä16.10.1993
14BurguiVHVasen laitahyökkääjä29.10.1993
-Aleix VidalOHOikea laitahyökkääjä21.8.1989
24Patrick TwumasiOHOikea laitahyökkääjä09.05.1994
-NandoOHOikea laitahyökkääjä13.6.1994
10John GuidettiKHKeskushyökkääjä15.04.1992
-JoseluKHKeskushyökkääjä27.3.1990
-Ermedin DemirovicKHKeskushyökkääjä25.3.1998
-Ramon MiérezKHKeskushyökkääjä13.5.1997

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää