Barcelonan hyökkääjähaku on päättynyt, mikäli Hollannin suurinta sanomalehteä, De Telegraafia, on uskominen.

Lehden mukaan Memphis Depayn siirto Lyonista Barcelonaan on varmaa. Seurojen virallista vahvistusta odotetaan tämän viikon aikana.

Telegraafin tietojen mukaan Barcelona maksaa Depaysta 25+5 miljoonaa euroa.

Keväällä ja alkukesästä huhuissa Luis Suárezin seuraajana pyöri oikeastaan vain Internazionalen Lautaro Martínez. Sittemmin on puhuttu mahdollisuudesta, että 17-vuotias Ansu Fati olisi aloittava keskushyökkääjä. Aivan viime päivinä pöydälle nostettiin jopa nimi Edinson Cavani, jonka sopimus PSG:n kanssa päättyi viime kauteen.

Ronald Koemanin tulo Barcelonan päävalmentajaksi ilmeisesti ratkaisi pelin Depayn hyväksi. Hollannin maajoukkuetta vuodet 2018-20 valmentanut Koeman tuntee maanmiehensä Depayn sitä kautta. Depay kuului Koemanin alaisuudessa maajoukkueen avainpelaajiin.

[readmore from=Barcelona]

Vaikka 26-vuotias Depay on aiemmin urallaan pelannut paljolti laitahyökkääjänä, Koemanin maajoukkueessa mies pelasi paljolti nimenomaan keskushyökkääjänä.

Depay on PSV Eindhovenin kasvatti, joka siirtyi melko suuren mediahuomion saattelemana Manchester Unitediin viisi vuotta sitten. Siellä homma ei toiminut, ja vain kaksi vuotta myöhemmin Depay kaupattiin huomattavasti pienemmällä summalla Lyoniin.

Ranskassa Depay on noussut uuteen kukoistukseen. Lyonissa Depay on nyt pelannut yhteensä 140 ottelua tehoin 57+43. Tällä kaudella mies on iskenyt kahdessa pelaamassaan ottelussa yhteensä kolme maalia.