Barcelonalaislehdet: Matthijs de Ligtin siirto Barcaan voi kaatua kahdesta syystä

© Kuva: Getty Images

Matthijs de Ligt ei välttämättä päädykään Ajaxista Barcelonaan.

Jo lähes varmana pidettyyn siirtoon on tullut mutka matkaan. Barcelonalaislehtien (Mundo Deportivo ja Sport) näkökanta on se, että osapuolet sopivat jo kaiken valmiiksi huhtikuussa. De Ligtin leiri ei kuitenkaan halunnut allekirjoittaa sopimusta, koska Mestarien liiga -kausi oli kesken.

Ajax ei lopulta turnauksen finaaliin yltänyt, mutta joukkue pelasi de Ligtin johdolla erinomaisesti. De Ligtin agentti Mino Raiola on nyt sitä mieltä, että hänen asiakkaansa ansaitsee huomattavasti suuremman palkan kuin mitä osapuolet huhtikuussa sopivat.

Raha on nyt siis esteenä – tai ainakin hidasteena – siirrolle. Barcelonalaislehdet kertovat, että de Ligt on saanut taloudellisesti huomattavasti parempia tarjouksia muilta seuroilta. Puhutaan jopa lähes kaksinkertaisesta palkkatarjouksesta verrattuna siihen, mitä Barcelona olisi valmis de Ligtille maksamaan.

Tilannetta kuvaillaan odottavaksi. Barca-leirissä siirtoa ei enää pidetä varmana, mutta seurassa toivotaan, että loppujen lopuksi Raiolan vaatimus osoittautuisi bluffiksi ja de Ligt haluaisi siirtyä Kataloniaan hyvän ystävänsä Frenkie de Jongin vanavedessä.

Barcelonalle tilanne on ongelmallinen. Seuran edustusjoukkueen palkkakulut ovat jo karanneet käsistä muun muassa Lionel Messin ja Luis Suárezin jatkosopimusten myötä. Lisäksi seuralla on tarkkaan suunniteltu palkkahierarkia, jota se ei halua rikkoa. Jos 19-vuotias de Ligt nousisi heti joukkueen parhaiten palkattujen pelaajien joukkoon, moni muu pidempään joukkueessa ollut voisi alkaa vaatia palkankorotusta.

Raiolalla on tiettävästi toinenkin vaatimus suojatilleen. De Ligtin pitäisi saada saman tien merkittävä rooli joukkueessa. Se taas on kiistakysymys, joka on puhuttanut alusta lähtien Barcan suhteen. Joukkueen toppariosastolta löytyvät jo ennestään Gerard Piqué, Samuel Umtiti ja hyvän debyyttikauden pelannut Clément Lenglet, joten de Ligtille ei oikein voida noin vain luvata avauksen paikkaa viikosta toiseen.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää