Copa Américan odotettu finaali pelattiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Brasiliassa. Argentiina voitti Brasilian 1-0 ja voitti Copa Américan mestaruuden.

Argentiinalle kyseessä oli ensimmäinen tärkeä pokaali jopa 28 vuoteen. Argentiina oli voittanut Copa Américan mestaruuden edellisen kerran kesällä 1993. Maailmanmestaruuden Argentiina on sen sijaan voittanut edellisen kerran vuonna 1986.

Argentiinan A-maajoukkueen kapteeni Leo Messi voitti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä A-maajoukkueuransa ensimmäisen pokaalin.

Kisaisäntä Brasilia lähti finaaliin suosikkina, mutta joutui nöyrtymään legendaarisen vastustajansa Argentiinan edessä.

Ángel di María iski ottelun ainoan täysosuman 22. minuutilla. Rodrigo de Paul syötti di Marían nokikkain Edersonin kanssa ja PSG:n laitahyökkääjä nosti pallon maalivahdin yli.

Brasilia hallitsi pelitapahtumia ja kykeni luomaan maalipaikkoja, mutta Argentiinan maalivahti Emi Martínez piti joukkuettaan pystyssä torjunnoillaan.

Varsinaisen peliajan lopussa de Paul syötti Messin maukkaaseen maalipaikkaan, mutta Messin viimeistely-yritys jäi onnettomaksi. Brasilia haki lisäajalla vimmatusti tasoitusmaalia, mutta kisaisäntien kiri jäi varsin vaatimattomaksi.

Argentiinan selvitymistaistelu päättyi onnistuneesti ja Messi kumppaneineen kruunattiin Copa Américan mestariksi.