Tanskalaishyökkääjä Martin Braithwaite nousi viikonloppuna Barcelonan yllätyssankariksi, kun mestarisuosikkeihin lukeutuvat kataloonit kaatoivat kotikentällään Real Sociedadin 4-2-lukemin.

30-vuotias Braithwaite teki illan ensimmäisen osumansa avausjakson lisäajalla ja vei Barcelonan 2-0-johtoon. Tunnin pelin jälkeen hyökkääjä osui toistamiseen ja viimeisteli isäntien voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman. Braithwaite kirjautti tehotilastoihinsa vielä yhden merkinnän, kun hän alusti Sergi Roberton 4-2-osuman.

Tanskan maajoukkuehyökkääjälle lienee luvassa suuri rooli ainakin alkukauden aikana, kun Sergio Agüero toipuu pohjevammastaan. Hän myös itse tiedostaa tämän, ja on vaatinut talousvaikeuksien kanssa painivalta seuralta uutta, rahakkaampaa sopimusta.

Mundo Deportivon mukaan Braithwaite on asettanut tiukat ehdot Barcelonalle. Hän haluaa joko palkankorotuksen tai siirron muualle. Hyökkääjä tienaa tällä hetkellä eri lähteiden mukaan noin 100 000 euroa viikossa.

Braithwaiten vaatimus on melko häikäilemätön, sillä vastikään Barcelonan konkaripuolustaja Gerard Piqué suostui leikkaamaan palkkaansa, jotta Memphis Depay ja Eric García saatiin rekisteröityä joukkueen pelaajaluetteloon. Tanskalaishyökkääjä ei myöskään ole mikään suuri tähti, eikä moni seura maailmassa (jos kukaan) maksaisi hänelle nykyistä suurempaa viikkopalkkaa.

Forbesin mukaan Braithwaite on myös Barcelonan varakkain pelaaja, joten rahasta ei pitäisi olla pulaa.