Marcan mukaan kansainvälinen jalkapallon kattojärjestö FIFA on pettynyt Espanjan jalkapalloliiton laatimaan sääntöön, jonka mukaan espanjalainen seura saa hankkia toisesta saman sarjan seurasta pelaajan siirtoikkunan ulkopuolella.

Sääntö on voimassa, jos seuran pelaaja loukkaantuu vakavasti. Seura saa silloin erikoisluvan hankkia La Ligasta tai Segundasta pelaajan, vaikka siirtoikkuna on jo sulkeutunut.

Barcelona käytti kyseistä sääntöä hyväkseen torstaina hankkimalla Leganésin parhaan maalintekijän Martin Braithwaiten. Barcelona maksoi Braithwaiten 18 miljoonan euron ulosostopykälän, eikä Leganés siten kyennyt estämään siirtoa. Leganés ei saa hankkia Braithwaitelle korvaajaa.

Lehden mukaan FIFA on jo aiemmin pyytänyt Espanjan jalkapalloliittoa poistamaan säännön käytöstä, jottei joku seura kokisi vääryyttä Leganésin tapaan.

FIFA on tällä hetkellä hyvin huolestunut Braithwaiten tapauksesta ja haluaa, että kaikki seurat kaikissa sarjoissa pelaisivat samoilla säännöillä.

Barcelona ei ole kuitenkaan rikkonut sääntöjä, eikä Leganés syytä Barcelonaa Braithwaiten hankkimisesta, vaan Espanjan jalkapalloliittoa siitä, että tällainen sääntö on edelleen voimassa.