Barcelonalla oli muutama vuosi sitten mahdollisuus hankkia Kylian Mbappé, mutta se valitsi Ousmane Dembélén, sanoo katalonialaisjätin entinen seurajohtaja Javier Bordas.

Kesällä 2017 Neymar lähti Barcelonasta, kun Paris Saint-Germain maksoi hänen 222 miljoonan euron ulosostoklausuulinsa. Barcelona harkitsi Bordasin mukaan brassitähden korvaajaksi AS Monacon Mbappéa ja Borussia Dortmundin Dembéléä.

Jälkiviisaana on helppo sanoa, että Barçan valinta meni mönkään. Dembélé, 23, on kärsinyt jatkuvasti loukkaantumisista, ja häntä on syytetty tasaisin väliajoin ammattimaisuuden puutteesta. Mbappé, 21, siirtyi kesällä 2017 Neymarin tavoin PSG:hen, jossa hän on noussut maailman parhaiden pelaajien joukkoon.

Bordas kertoi Mundo Deportivon haastattelussa, että Barcelona uskoi Dembélén sopivan paremmin heidän hakemaansa profiiliin.

– Kun olimme hankkimassa Dembéléä, agentti Josep Maria Minguella soitti minulle ja kertoi, että Mbappé olisi saatavilla. Puhuin [puheenjohtaja] Josep Maria Bartomeun kanssa ja hän kehotti minua pitämään häntä silmällä.

– Soitin Mbappén isälle ja hän sanoi minulle, että Kylian ei ole menossa Real Madridiin, koska siellä oli Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ja Gareth Bale, mutta Barcelonaan hän voisi mennä, koska Neymar lähti.

– Monacon puheenjohtaja olisi ennemmin halunnut, että hän siirtyy Barcelonaan, jotta he eivät vahvistaisi kilpailijaansa PSG:tä. Ja se siirto olisi voitu toteuttaa sadalla miljoonalla eurolla.

– [Tekninen sihteeri] Robert Fernandez piti enemmän Dembéléstä ja [jalkapallojohtaja] Pep Segura tuki häntä. Heidän selityksensä oli se, että Mbappé pelaa itselleen ja Dembélé joukkueelle. Ja Robert halusi mieluummin laitahyökkääjän kuin viimeistelijän, koska Neymar oli lähtenyt.