Barcelona on ollut myrskyn silmässä jo pitkään.

Korttitalo kaatui viimeistään viime viikolla, kun Bayern München murskasi Barcelonan Mestarien liigan puolivälierissä maalein 8-2.

Sen jälkeen päävalmentaja Quique Setién ja jalkapallojohtaja Eric Abidal ovat saaneet potkut.

Barcelonan seurapresidentti Josep Maria Bartomeu käväisi seuran haastattelussa ottamassa kantaa puhuttaviin aiheisiin. Bartomeu vahvisti seuran luopuvan kuluvan siirtoikkunan aikana joukkueessa pitkään pelanneista pelaajista.

– Jotkut pelaajat tietävät jo sen, etteivät he ole suunnitelmissamme ensi kaudella. Se on vielä auki, päästämmekö heidät lähtemään ilmaiseksi. Olemme saaneet tarjouksia. Monet ovat kiinnostuneet Ansu Fatista, mutta emme myy häntä. Hän on yksi heistä, joista emme luovu. Tämä seurajohto on myynyt Cesc Fàbregasin, Alexis Sánchezin ja Pedron kaltaisia tärkeitä pelaajia, Bartomeu totesi.

Ronald Koeman on Barcelonan uusi päävalmentaja, jos neuvottelut sujuvat odotetusti. Kuva: Getty

Bartomeu vahvisti Ronald Koemanin siirtyvän hyvin todennäköisesti Barcelonan päävalmentajaksi.

– Jos mikään ei mene pieleen, on Koeman uusi päävalmentajamme. Tiedämme hyvin sen, miten hän työskentelee ja käyttäytyy. Tunnemme hänen pelifilosofian ja kokemuksen. Hän oli osa Johan Cruijffin ”dream teamia”. Hän oli ensimmäinen, kenelle soitimme tammikuussa. Tämä on hänen unelmansa, Bartomeu totesi.

Monet ovat kummastelleet, miksei Bartomeu ole itse eronnut, vaan antanut potkut Setiénille ja Abidalille.

– Eroaminen olisi ollut helppo vaihtoehto. Meillä on urheilullinen kriisi, eikä instituutiomainen kriisi. Seura ei ole kriisissä, vaan ainoastaan sen urheilupuoli, joka meidän on korjattava. Eroaminen olisi ollut helppoa, mutta en tehnyt niin, koska minulla on vastuuni tässä seurassa.

Bartomeu paljasti Philippe Coutinhon saattavan jäädä Barcelonaan ensi kaudeksi. Coutinhon lainasopimus Bayern Münchenin kanssa päättyy Mestarien liigan pudotuspelien jälkeen.

– On mahdollista, että hän jää. Koeman ja jalkapallojohtaja päättävät siitä. Jos heidän mielestä on parasta, että hän jää, niin sitten hän jää.