Barcelonassa kuohuu jälleen – tai edelleen.

Päävalmentaja Ronald Koemanin palli heiluu suhteellisen heikkojen tulosten ja seuraidentiteetin vastaisen pelifilosofian myötä.

Koeman toimi jo viime kaudella Barcelonan päävalmentajana, mutta hän oli aikoinaan Josep Maria Bartomeun hankinta. Puheenjohtajan vaihduttua Joan Laportaan Koemanin jatkaminen ei ole missään vaiheessa ollut varmaa. Kesällä Koeman vielä sai vihreää valoa, mutta tällä hetkellä kuljetaan jo hyvin heikoilla jäillä.

Tämän kauden viidestä ottelustaan Barcelona on voittanut kaksi (Real Sociedad ja Getafe), pelannut kaksi tasan (Athletic Bilbao ja Granada) sekä hävinnyt yhden (Bayern München).

Etenkin Bayern- ja Granada-otteluissa futisyhteisöä on hämmentänyt Koemanin lähestymistapa. Bayernia vastaan Barca asettui puolustusasemiin ja yritti pitkillä palloilla tavoittaa Luuk de Jongia. Granadan ultramatalaa blokkia Barcelona taas yritti murtaa keskitysten vyöryllä. Boksiin asetettiin Luuk de Jong, Gerard Piqué ja lopussa myös Ronald Araújo, joka nostikin puskumaalillaan Barcelonan tasatulokseen.

Jo Bayern-tappion jälkeen Kataloniasta kantautui tietoja, joiden mukaan Koemanilla olisi kolme ottelua aikaa. Kolmesta on nyt yksi mennyt, eikä se sujunut kovin hyvin.

Nyt tiedot kertovat, että Barcelonan johdossa neuvotellaan jo kovaa vauhtia Koemanin seuraajasta. On tiettävästi laadittu kuuden valmentajan lista mahdollisista ehdokkaista. Ainakaan toistaiseksi seuran johtoryhmä ei ole päässyt yksimielisyyteen, ketä pitäisi ensisijaisesti tavoitella.

Paikalliset toimittajat Gerard Romero ja Toni Juanmartí tietävät kertoa, että listalta löytyvät nimet Xavi, Antonio Conte, Andrea Pirlo, Joachim Löw, Roberto Martínez ja Philip Cocu.

Xavi on Barcelona-legenda, jonka uskotaan jonain päivänä valmentavan Barcaa. Toistaiseksi Xavi on kieltäytynyt mahdollisuuksista eikä häntä pidetä tässä nykytilanteessakaan ykkösvaihtoehtona.

Prioriteettilistan kärkeen ei kuulu myöskään Cocu, joka on urallaan valmentanut PSV:tä, Fenerbahcea ja Derbyä. Cocu pelasi Barcelonassa kaudet 1998-2004. Toisaalta Cocu on tällä haavaa työtön, joten hän voisi olla budjettivalinta talouskriisissä rypevälle Barcelonalle.

Samalla tavalla budjettivalinta olisi Pirlo, jonka kaikki tuntevat pelaaja-ajoilta, mutta jonka valmentajaura on vielä hyvin ohkainen. Pirlo valmensi viime kauden Juventusta, mutta sai potkut kauden päätteeksi.

[readmore from=Barcelona]

Jopa Löw on tällä hetkellä työttömänä, mutta hänen valmentajakokemuksensa on vähän toista muun muassa Pirloon verrattuna. Löw valmensi Saksan maajoukkuetta vuodet 2004-2021. Löwin palkintokaapista löytyy maailmanmestaruus, mutta epäselvää on, sopisiko Löw pelifilosofialtaan ja luonteeltaan jokseenkin kaoottisessa tilassa olevaan Barcelonaan.

Todellinen kurinpalautta tämän listan nimistä olisi Conte. Juventus-legenda on niittänyt pelaajauransa jälkeen mainetta Juventuksen, Italian maajoukkueen, Chelsean ja Internazionalen valmentajana. Tietyiltä osin Barcelonan pelaaminen ja yksittäisten pelaajien pelikuri taatusti paranisivat Conten alaisuudessa, mutta sopisio Conte kuitenkaan Barcelonan seuraidentiteettiin?

Martínezin perään Barcelona on haikaillut vuosien ajan. 48-vuotias espanjalainen sopisi pelifilosofiansa puolesta Barcaan. Hänen sopimuksensa Belgian maajoukkueen kanssa ulottuu ensi kesään.

LUE MYÖS: