FC Barcelonan pelaaja-arvostelut: Nuorten esiinmarssi alkoi rytinällä

Barcelonalle päättynyt kausi oli vähintäänkin värikäs. Viimeiseen kymmeneen kuukauteen on mahtunut tapahtumia enemmän kuin normaalisti viiteen vuoteen.

Copa del Reyn Barcelona onnistui voittamaan. Pelaajatasolla tuttu mies oli jälleen joukkueen ylivoimaisesti paras yksilö. Yllättävää sen sijaan oli, kuinka nopeasti muutama nuori pelaaja nousi hyvinkin suureen rooliin.

Tässä artikkelissa jaetaan jokaiselle pelaajalle arvosanat perusteluineen.

Maalivahdit

Marc-André ter Stegen: 7

Vielä vuosi sitten ter Stegen sai pyöreän kympin. Vuodesta toiseen saksalainen on pitänyt Barcaa pystyssä paraatitorjunnoillaan ja samaan aikaan avannut peliä liberon roolissa. Päättyneellä kaudella ei enää niinkään. Ter Stegen pyrki toki yhä toimimaan peruspelaamisessaan samojen oppien pohjalta, mutta nyt virheitä tuli huomattava määrä. Tuli sekä isoja, maaliin johtaneita, virheitä että pienempiä – esimerkiksi pelin avaamiseen – liittyneitä. Ter Stegen oli yksinkertaisesti kokonaispelaamisessa huomattavasti huonompi kuin useammalla aiemmalla kaudella.

Mahtaako polvivamma selittää heikohkoa kautta? Ter Stegen kun meni heti kauden jälkeen polvioperaatioon, minkä vuoksi häneltä jää EM-turnaus välistä.

Neto: 7

Pelasi alkukaudesta, kun ter Stegen oli sivussa. Copa del Reyn alkukierroksilla tuli myös vastuuta, mutta sielläkin luotettiin lopulta vain ter Stegeniin. Neto ei sinänsä ollut huono. Hän oikeastaan piti päättyneellä kaudella oman tasonsa paremmin kuin ter Stegenin. Mutta ei Netolla mitään saumaa ole nousta Barcan ykköseksi. On ihan mahdollista, että brasilialainen lähtee Barcelonasta tänä kesänä.

Iñaki Peña: –

Ei pelannut edustusjoukkueessa otteluakaan. Barcelona B:ssä 13 ottelua. Sopimus ulottuu kesään 2023. On mielenkiintoista nähdä, nouseeko nyt lopulta Barcan kakkosvahdiksi ensi kaudeksi.

Seuraavalla sivulla puolustajat


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.