La Ligan mestaruutta himoava Barcelona löi edelleen painetta sarjakärki Atlético Madridille, kun se kukisti vieraskentällä Villarrealin maalein 2-1. Mitään näytöstä ottelusta ei Barcan vahvasta alusta huolimatta tullut, mutta tärkein eli täysi pistepotti lähti Kataloniaan.

Ottelun alku oli Barcelonan täydellistä hallintaa. Laukauksia sateli ensimmäisen 20-minuuttisen aikana paljon, ja erityisesti Frenkie de Jong oli 16. minuutilla hyvin lähellä maalintekoa. Villarrealin maalivahti Sergio Asenjo esitti kuitenkin loistavan torjunnan ja piti isännät mukana pelissä.

Villarreal ei saanut Barcelonan ensimmäisen puoliajan ensimmäisellä puolikkaalla aikaiseksi juuri mitään, mutta livahtikin 1-0-johtoon 26. minuutilla. Pau Torres lähetti Samuel Chukwuezelle loistavan pystysyötön puolustajien väliin, Jordi Alba liukasteli alta pois, ja lopulta Chukwueze harhautti vielä maalivahti Marc-André ter Stegenin, ja sujautti pienestä kulmasta pallon vasemmalla jalalla maaliin.

3 - Samuel Chukwueze 🇳🇬 has scored three goals in his last three @LaLigaEN games for @Eng_Villarreal, as many as he’d netted in his previous 60 matches in the competition. Lightning.

Pitkään ei Keltainen sukellusvene saanut johtoasemastaan nauttia, sillä Barcelona tasoitti heti seuraavasta hyökkäyksestä, vain 87 sekuntia avausmaalin jälkeen. Óscar Mingueza löysi Antoine Griezmannin boksista ja tämä chippasi kauniisti pallon verkkoon yli Sergio Asenjon.

Griezmann vastasi myös Barcan toisesta, 35. minuutilla syntyneestä maalista. Villarrealin puolustuksessa Juan Foyth sähläsi, ja Griezmann pääsi helposti viimeistelmään illan toisen osumansa. Griezmannin maali oli hänen La Liga -urallaan 153:s. Sen myötä hän nousi jo sijalle 21 sarjan kaikkien aikojen maalitilastossa. Sijalla 20 on kolme maalia enemmän tehnyt Ferenc Puskas.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Griezmann (153) supera a Julio Salinas (152) y ya es 21º en la lista histórica de goleadores en la Primera española.

El 20º es Puskás (156).

Ensimmäisen puoliajan maalintekoyritykset Barcelona voitti 10-3, laukaukset kohti maalia 5-1 ja maalit 2-1.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu vartti, järjesti Chukwueze Pervis Estupiñanille hyvän vetopaikan, mutta Ter Stegen torjui laukauksen melko helposti.

Barcelona pääsi ylivoimalle 65. peliminuutilla. Villarrealin Manu Trigueros tuli keskikentällä todella rajusti napit edellä suoraan Lionel Messin nilkoille. Messi jäi pitkäksi aikaa nurmen pintaan tuskissaan makailemaan, mutta pystyi kuitenkin lopulta jatkamaan peliä. Tuomari ei empinyt tilanteessa hetkeäkään, vaan nosti Triguerosille välittömästi punaisen kortin – ja täysin ansaitusti.

Messiä kohdeltiin ottelussa tylysti, sillä vain yhdeksän minuuttia edellisestä Pau Torresille nostettiin keltainen. Tällä kertaa Messi sai Torresin avokämmenestä kasvoilleen puhtaassa kaksinkamppailutilanteessa.

Alivoimastaan huolimatta Villarreal roikkui edelleen hyvin Barcelonan mukana. Huippumaalipaikoille se ei päässyt, mutta heitteli kuitenkin mukavasti palloja rangaistusalueelle ja sen tuntumaan.

Barcelonan paras terä jäi ottelun alun rynnistykseen. 84. minuutilla Frenkie de Jong sai vaihdosta tulleen Ousmane Dembélén hyvästä esityöstä erinomaisen tilaisuuden sinetöidä Barcelonan voiton, mutta hollantilaisen nosto loistopaikasta suuntautui maalin ohi.

Toinen puoliaika oli Barcelonalta vaisu, mutta 2-1-voitto nosti sen kuitenkin vain kahden pisteen päähän sarjakärki Atléticosta. Vaikka Barca pelasi yli puolet toisesta jaksosta ylivoimalla, voitti Villarreal sen maalintekoyritykset 7-5 ja laukaukset kohti maalia 3-0. Villarrealille ottelu oli La Ligassa jo 24. perättäinen voitoton ottelu Barcelona-kohtaamisista. Tappiota on 18 ja tasapelejä kuusi.

Final Villarreal-Barça 1-2.

El Villarreal lleva 24 partidos de Liga sin ganar al Barça (6 empates y 18 derrotas).

Equipos ante los que el Barça ha enlazado más partidos de Liga sin perder:
24 Villarreal
22 Espanyol

Atléticon vastaus mestaruustaistelussa saadaan vielä sunnuntai-iltana, kun se kohtaa kello 22 alkavassa ottelussa vieraskentällä Athletic Bilbaon. Real Madrid on Barcelonan kanssa tasapisteissä, mutta ottelun enemmän pelanneena.