Barcelona havittelee uusia vahvistuksia tammikuussa. Sitä ennen pitäisi myydä nykyisistä pelaajista joku tai joitakuita.

Barcelona pyrkii hankkimaan hyökkääjä Memphis Depayn ja toppari Eric Garcían. Molempien sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, joten hinta tuskin on päätä huimaava.

Barcelonan talous on kuitenkin aivan kuralla, eikä ylimääräistä rahaa ole. La Ligasta on määrätty, että Barcelonan on ensin myytävä pelaajia, ennen kuin se saa luvan ostaa uusia.

Myyntilistalla on Mundo Deportivon mukaan viisi pelaajaa: Ousmane Dembélé, Júnior Firpo, Martin Braithwaite, Carles Aleñá ja Samuel Umtiti.

Braithwaite ja Umtiti ovat sikäli suoraviivaisia, että Depay ja García tulisivat kokoonpanossa suoraan heidän tilalleen. Umtitin myyminen tosin on äärimmäisen haastavaa ellei mahdotonta, sillä kovapalkkainen mies on jatkuvasti loukkaantuneena.

Ajatus Dembélén myymisestä pohjautuu MD:n mukaan siihen, että vaikka ranskalainen on väläytellyt, suoritustaso ei pysy tasaisena. Ei myöskään ammattimaisuuden taso. Tästä viisikosta Dembélé olisi lisäksi se, josta todennäköisesti saisi suurimman taloudellisen korvauksen.

Firpon kohdalla ongelmallista on se, ettei miehen taso oikein riitä kilpailemaan peliajasta Jordi Alban kanssa. Tällä kaudella Firpo on pelannut vain 29 minuuttia.

Aleñálle ei myöskään ole tarpeeksi suurta roolia luvassa Ronald Koemanin alaisuudessa. 22-vuotias keskikenttämies on pelannut tällä kaudella vain seitsemän minuuttia. MD:n tietojen mukaan Barcelona ei ole halukas enää lainaamaan Aleñáa, vaan jos mies lähtee, niin sitten pysyvästi.

Koemanin koirankoppilaisista Riqui Puig sen sijaan ei ole myynnissä. Nuorukainen on pelannut tällä kaudella kokonaiset kolme minuuttia, mutta Puigiin Barcelonassa vielä uskotaan.