Barcelonan suursiivous lähes valmis – yksi pelaaja pitäisi vielä saada kaupaksi

© Kuva: Getty Images

Barcelonassa on ovi käynyt sen jälkeen kun joukkue romahti Mestarien liigassa ja päävalmentaja vaihtui Quique Setiénistä Ronald Koemaniin.

Jo ennen valmentajanvaihdosta Barcelona vaihtoi Arthurin Miralem Pjaniciin. Siinä ei ollut kyse nuorennusleikkauksesta eikä palkkamenojen alentamisesta. Kyse oli lähinnä kirjanpidollisesta silmänkääntötempusta, jolla saatiin tulot ja menot sopimaan FFP-sääntöjen raameihin.

Koemanin tultua alkoi iso luuta lakaista. 32-vuotias Ivan Rakitic myytiin Sevillaan, 33-vuotias Arturo Vidal lähti Internazionaleen, 26-vuotias Nélson Semedo myytiin Wolverhamptoniin ja nyt viimeisimpänä 33-vuotias Luis Suárez siirtyi Atlético Madridiin.

Rahaa Barcelona ei ole myynneistä juurikaan saanut. Arthurin 72 miljoonan euron myyntiä ei oikein voi laskea, sillä vastakaupassa Barca osti Pjanicin 60 miljoonalla. Oikeastaan ainoa yhtään rahakkaampi kauppa on ollut Semedon 30 miljoonan euron myynti. Rakiticista Barcelona sai kiinteänä korvauksena 1,5 miljoonaa, Vidalista ja Suárezista ei mitään. Semedon, Rakiticin, Vidalin ja Suárezin siirtosopimuksiin sisältyy tosin ehdollisia korvauksia.

Siinä missä Barcelona ei ole siirtokorvauksia juuri saanut, palkkakuluissa seura on säästänyt. Palkkatiedot eivät ole julkisia, mutta joidenkin lähteiden mukaan Suárezin vuosipalkka olisi ollut tältä kaudelta noin 22 miljoonaa euroa. Rakiticin palkassa säästetään noin 14, Vidalin palkasssa noin 8 ja Semedon palkassa noin 4 miljoonaa euroa. Yhteissäästöt tämän kauden osalta ovat siis noin 48 miljoonaa euroa.

Barcelona siivousprojekti on nyt ”isojen” pelaajien osalta lähes valmis, mikäli paikallismediaa on uskominen. Vielä pitäisi saada yksi mies kaupaksi: Samuel Umtiti. Ranskalaistoppari on ollut jatkuvasti loukkaantuneena, eikä Barcelonassa enää riitä oikein luottoa mieheen.

Joukkueessa on jo nyt viisi topparia, ja lisäksi Barca havittelee Manchester Cityn nuorta Eric Garcíaa. Jos García saataisiin hankittua, Umtiti olisi yhä enemmän ylijäämäpelaaja.

Umtiti ei sinänsä ole vielä vanha (26-vuotias), mutta hän on hyvin loukkaantumisherkkä ja lisäksi Umtitillekin maksetaan tiettävästi kestämättömän suurta palkkaa. Puhutaan jopa 11 miljoonasta eurosta per vuosi, mikä tekee Umtitista seuran kuudenneksi parhaiten palkatun pelaajan, nyt kun Suárez ja Rakitic ovat lähteneet.

Uutisoimme keskiviikkona, että useampi seura on kiinnostunut Umtitista. Kiinnostuneita ovat France Football -lehden mukaan ainakin Arsenal, Manchester United, Rennes, Lyon ja Internazionale.

Umtitin myyminen on prioriteetti numero yksi, mutta seuralla on sinänsä halukkuutta päästä eroon myös muutamista ”kakkosketjun” pelaajista. Tällaisia pelaajia ovat Jean-Clair Todibo, Júnior Firpo, Martin Braithwaite ja Rafinha.

On hyvin mahdollista, että nelikosta kaikki eivät lähde, mutta tiettävästi kaikki ovat myytävänä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.