Barcelonassa eletään kiihkeitä hetkiä. Kauden päätyttyä pokaalittomana ja ”huipennuttua” Bayern Münchenin tarjoamaan 2-8 -nöyryytykseen on seura lillunut kriisissä.

Ensin sai lähteä valmentaja Quique Setién ja pian sen jälkeen urheilujohtaja Éric Abidal. Sisään tuli uudeksi valmentajaksi Ronald Koeman, joka päätti osoittaa ovea pelaajista tiettävästi ainakin Ivan Rakiticille, Arturo Vidalille, Samuel Umtitille ja Luis Suárezille.

Juuri Suárezin kylmäkiskoinen kohtelu taisi katkaista kamelin selän ja ratkaista lopulta sen, että Lionel Messi päätti pyytää seuralta sopimuksensa purkua ja vaihtaa maisemaa.

Ja tästähän myrsky nousi, sillä Messin mahdollinen lähtö oli monille kannattajille yksinkertaisesti liikaa. Kannattajat ovat vaatineet laajalti puheenjohtaja Josep María Bartomeun pikaista eroa, ja saaneet tukea muun muassa seuran puheenjohtajaksi ensi vuonna mielivältä Victor Fontilta.

Keskiviikkoiltana ryhmä Barcelonan kannattajia rynni sisään Camp Noun stadionin porteista. Stadionin turvallisuushenkilöstö ei pystynyt pysäyttämään heitä, vaan paikalle tarvittiin Katalonian poliisivoimia.

Tiettävästi kannattajat pyrkivät Bartomeun juttusille. Toimittaja Alfredo Martínez kuitenkin kertoi, etteivät sen paremmin Bartomeu kuin muutkaan johtokunnan jäsenet olleet enää stadionin toimistotiloissa, vaan he olivat poistuneet paikalta jo lounasaikaan.