Kerroimme aiemmin keskiviikkona Barcelonan johtoportaan sisäisistä ristiriidoista. Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu oli tiettävästi vaatinut maanantaisessa videopalaverissa neljää seuran johtokunnan jäsentä eroamaan.

Yksi näistä neljästä on Barcelonan ensimmäinen varapuheenjohtaja Emili Rousaud. Mundo Deportivon mukaan Rousaud kuitenkin kieltäytyy eroamasta ja asettuu siten Bartomeun kanssa napit vastakkain.

Cadena SER:in haastattelussa Rousaud kertoi, että someyritys I3 Venturesin laskut oli jaettu seuran eri toimijoiden kesken sisäiseltä valvonnalta välttymiseksi. ”Tilintarkastusta ei tarvita, koska me tiedämme sen”, Rousaud kertoi.

Gerard Romero

@gerardromero
❗️Emili Rousaud confirmando en la SER que las facturas del I3Ventures se fraccionaron en el club para no pasar controles interno. "No hace falta auditoría porqué eso lo sabemos"🔥🔥🔥

Helmikuussa paljastuneessa skandaalissa oli kyse siitä, että Barcelona maksoi miljoona euroa I3 Venturesille, jotta tämä hoitaisi somessa lokakampanjaa Barcelonan pelaajia ja kriitikoita kohtaan.

Emili Rousaud oli ”Barcagate”-vyyhdin paljastuessa helmikuussa yksi asian äänekkäimmistä kriitikoista sosiaalisessa mediassa. Hän vaati silloin johtohahmoilta vastuunkantoa ja vaati ulkoista tilintarkastusta. Sellainen onkin tiettävästi nyt käynnissä.

Cadena Ser kertoo myös, että Barcelonan uudeksi neljänneksi varapuheenjohtajaksi ja talousvastaavaksi on nousemassa Jordi Moix. David Bellveristä suunnitellaan puolestaan seuran uutta tilintarkastajaa.