Mutka vielä matkassa – näin La Liga päättää, saako Barcelona poikkeusluvan hyökkääjähankintaan

© Kuva: Getty Images

Barcelona tiedotti tiistaina, että laitahyökkääjä Ousmane Dembélé on kuusi kuukautta sairaslistalla. Dembélén reisi leikattiin tiistaina Turussa. Leikkauksen suoritti Lasse Lempainen.

Mediassa on spekuloitu vilkkaasti, että Barcelona saa hankkia Dembélélle korvaajan, vaikka siirtoikkuna onkin jo kiinni. Tämän sallivat La Ligan säännöt, mikäli joku pelaaja on sivussa vähintään viisi kuukautta. Pelaaja pitää kuitenkin hankkia joko Espanjan sarjoista tai hänen tulee olla sopimukseton.

Täysin saletti Barcelonan poikkeusluvan saaminen ei vielä ole. Luvan myöntämisestä päättää kuusihenkinen, ”arvovaltaisista lääkäreistä” koostuva La Ligan nimeämä komissio. La Liga -organisaatiossa odotetaan nyt, että Barcelona lähettää heille Dembélén lääketieteellisen raportin. Sen jälkeen komission arvioi tilanteen. Päätös poikkeusluvasta on tehtävä 72 tunnin sisällä, eli viimeistään lauantai-aamuun mennessä.

Yksi komission jäsenistä on Jordi Ardévol. Hän kuitenkin työskenteli 16 vuoden ajan FC Barcelonan organisaatiossa ja jäävää siksi itsensä päätöksentekoprosessista.

Komission prosessista kertonut Cope myös haastatteli Ardévolia asian tiimoilta. Hän kertoi tarkemmin siitä, miten ei itse osallistu ratkaisun syntymiseen.

– Se ei ole oma päätökseni, vaan on tehty yhteisymmärryksessä seurojen lääkärien kanssa. Päätimme yhdessä, ettei ole eettistä, jos lääkärillä, jolla on historiaa kyseisessä seurassa, olisi oikeus äänestää. Voin kertoa mielipiteeni, mutten osallistu väittelyyn, Ardévol sanoi.

Ardévol korosti myös, että komission myöntämä poikkeuslupa ei ole itsestäänselvyys.

– Monet loukkaantumiset ovat aivan siinä rajoilla. Se, että toipuminen kestää yli viisi kuukautta, edellyttää vamman olevan melko vaikea.

– Suurin osa seuroista esittää meille riittävät asiakirjat. Joinain kertoina olemme joutuneet äänestämään, mikäli emme pääse yksimielisyyteen, Ardévol jatkoi.