Barcelona selvisi säikähdyksellä sinnikästä Getafea vastaan – avainpuolustaja loukkaantui

© Kuva: Getty Images

Barcelona voitti Getafen 2-1-lukemin La Ligan 24. ottelukierroksella lauantai-iltana.

Barcelona ei meinannut saada ottelua millään haltuunsa pelin ensimmäisen puolituntisen aikana. Getafe oli joukkueista vaarallisempi ja aiheutti Barcelonalle reilusti ongelmia korkealla prässillään.

Reilun vartin pelin jälkeen Barcelona kärsi ikävän takaiskun, kun Jordi Alba joutui jättämään kentän nivusvamman takia. Tilalle vaihdettiin Junior Firpo.

22 minuutin kohdalla Sergio Busquets pelasi huonon syötön alakertaan, ja Jorge Molina pääsi puolittaiseen läpiajoon. Hänen laukauksensa kuitenkin epäonnistui, ja tilanteesta seurasi kulmapotku.

Getafen kulmapotkusta Allan Nyom laittoi pallon maaliin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen. Kamerunilaispuolustaja rikkoi keskityksen saapuessa Samuel Umtitia melko selkeällä huitaisuilla.

32 minuutin kohdalla Barcelonan heikko vaihe tuli päätökseen, kun Antoine Griezmann siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Lionel Messi pelasi fantastisen pystysyötön ranskalaishyökkääjän juoksulinjalle laadukkaan pallonhallintajakson päätteeksi, ja Griezmann nosti pelivälineen taidokkaasti vastaan tulleen David Sorian ylitse. 1-0.

Barcelonan vahva vaihe jatkui, ja 39 minuutin kohdalla joukkue siirtyi jo 2-0-johtoon.

Junior Firpo sai pallon itselleen kentän vasemmalle laidalle, mistä hän keskitti sen matalana takaviistoon. Ansu Fati ei osunut palloon, mutta se ei haitannut, sillä takaa saapuva Sergi Roberto osui ja upotti. Espanjalaispelaaja laukoi pelivälineen ensimmäisellä kosketuksellaan vasempaan alakulmaan ja tuplasi Barçan johdon.

Barcelona kävi vielä lähellä 3-0-maalia avausjakson lopulla, kun Messi pääsi puskemaan Griezmannin keskityksestä poikkipuiden väliin. Sorian kuitenkin torjui argentiinalaistähden yrityksen erinomaisesti.

Toisella jaksolla Barcelona sai hallita peliä melko rauhassa, kun Getafen takaa-ajopyrkimykset jäivät melko vaisuiksi. Vieraat kuitenkin kavensivat pelin yllättävällä maalilla 1-2:een 66 peliminuutin kohdalla.

Jaime Mata keskitti pallon aikaisena kohti boksin sisäreunaa, mistä Getafen maalitykki Ángel Rodriguez tälläsi sen suoraan ilmasta oikeaan alakulmaan. Marc-André ter Stegen ei ehtinyt edes liikahtamaan maalillaan, kun Barcelonaan huhutun espanjalaiskärjen volley laittoi maaliverkot tötterölle.

Getafe kävi muutamaa minuuttia myöhemmin lähellä tasoitusta, kun Rodriguez pääsi ohjaamaan pallon vapaapotkusta kohti maalia. Ter Stegenin upea sormenpäätorjunta pelasti Barcelonan kuitenkin toiselta takaiskulta.

Griezmannille avautui seuraavaksi kaksi hyvää maalintekopaikkaa lyhyen ajan sisään, mutta ranskalaiskärki ei onnistunut hyödyntämään niitä ja lievittämään Getafen aiheuttamaa painetta.

Barcelona kuitenkin selvisi pinteestä ja onnistui jäädyttämään Getafen takaa-ajohaaveet. Quique Setíenin päätös vaihtaa Arturo Vidal ja Ivan Rakitic kentälle oli hyvä, sillä he rauhoittivat pelin kulkua ja toivat tasapainoa keskikentälle.

Ottelu päättyi lopulta Barcelonan 2-1-voittoon.