Ernesto Valverde odottaa Barcelonan päämajassa tietoa jatkostaan – kaksi ehdokasta tilalle

© Kuva: Getty Images

Nuutinpäivänä on perinteen mukaisesti tapana heittää ulos joulukuusi. Kenties Kataloniassa sovelletaan perinnettä heittämällä ulos päävalmentaja? Barcelona on nimittäin mediatietojen mukaan erittäin lähellä antaa päävalmentajalleen Ernesto Valverdelle kenkää.

Barcelonan urheilujohto kokousti sunnuntai-iltana asian tiimoilta. Läsnä palaverissa olivat seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu sekä johtoportaaseen kuuluvat Javier BordasÓscar GrauÉric Abidal ja Ramon PlanesMundo Deportivo uskoo, että kokouksen lopputulemana oli, että Valverde saa mennä.

Maanantaiaamuna Valverde saapui Barcelonan urheilukeskukseen Ciutat Deportivaan kolme tuntia ennen harjoitusten alkua. Hänen uskotaan kuulevan esimiehiltään, onko hänellä vielä seurassa tulevaisuutta.

Lehti kertoo kokouksessa tullun lopputulemaan, että muutosta tarvitaan, jotta Barcelona voi taistella kevään aikana La Ligan, Mestarien liigan ja Copa del Reyn voitoista. Tuorein pettymys Supercopassa osoitti jälleen Barcelonan puolustuksen haavoittuvuuden ja oli yksi tuore näyte siitä, kuinka Barcelona ei ole pystynyt pitämään johtoasemaansa tärkeissä otteluissa.

Lista mahdollisista korvaajista on MD:n mukaan nyt typistynyt kahteen nimeen. RAC1 nosti ensimmäisenä esille Tottenhamista kenkää saaneen Mauricio Pochettino. Argentiinalainen on useiden lähteiden mielestä Barcelonan ykkösehdokas.

Jos Pochettino kuitenkin valitaan, pitäisi hänen ensin voittaa puolelleen kannattajat. Paikallisvastustaja Espanyolissa niin pelaajana kuin valmentajanakin vuosikausia viettänyt Pochettino nimittäin totesi taannoin ”vetäytyvänsä mieluummin maatilalle Argentiinassa kuin valmentavansa Barcelonaa”.

Toinen erityisesti esillä ollut ehdokas on entinen Real Betisin valmentaja Quique Setién. Setién tunnetaan Barcelonan kannattaman pelityylin faniksi, joka rakastaa pallonhallintapeliä. Setién on Pochettinon tavoin tällä hetkellä vapailla markkinoilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.