Tammikuun siirtoikkunan aukeamiseen on aikaa enää reilut kolme viikkoa. Barcelona ei tiettävästi suunnittele suuria hankintoja joukkueeseen, vaan suunta vienee pikemminkin joukkueesta poispäin. Näillä asioilla Barcelona on jo avannut keskusteluyhteyden italialaisen Internazionalen suuntaan. Ja jos hyvin käy, tulee kaupassa jotain takaisinkin päin.

Barcelonan johtoportaasta Éric Abidal ja Ramon Planes matkustivat jo perjantaina Milanoon. Muu joukkue seuraa maanantaina perässä, sillä Inter ja Barcelona kohtaavat tiistaina Mestarien liigassa.

Interin valmentaja Antonio Conte kaipaa kipeästi vahvistuksia joukkueensa keskikentälle, etenkin Nicoló Barellan loukkaannuttua. Mieluisimmat kohteet löytyvät Barcelonan joukkueesta.

Inter toivoo saavansa joukkueeseensa tulevien viikkojen aikana joko Ivan Rakiticin tai Arturo Vidalin. Rakiticin lähtö on näyttänyt jo pitkään todennäköiseltä, mutta kroatialaisen noustua viime peleissä jälleen avauskokoonpanoon on matkassa mutkia. Nyt todennäköisin lähtijä lieneekin Vidal, jolla on kaiken lisäksi vuosien ajan kokemusta Conten joukkueessa pelaamisesta. Vidal pelasi Conten Juventuksessa vuosina 2011-2014.

Rakiticin siirtoa mutkistaa myös hintalappu. Barcelona haluaisi konkaristaan vähintään 30 miljoonaa euroa, eikä Inter halua tällaisia summia maksaa ainakaan ennen kesää.

Arturo Vidal puolestaan voisi olla saatavilla noin 20 miljoonalla eurolla. Vidal on vihjaissut haluavansa pelata paljon nykyistä enemmän, ja jos Barcelonassa ei ole suurempaa roolia tarjolla, voi chileläinen alkaa pakata laukkujaan.

Joka tapauksessa jommasta kummasta Barcelona haluaisi eroon jo tammikuussa, sillä kesällä miesten myyntiarvo laskenee. Sekä Rakiticin että Vidalin sopimus ulottuu kesään 2021.

[readmore from=Barcelona]

Mielenkiintoisia neuvotteluista voi tulla siksikin, että Interin taloustilanne ei ole erityisen vakaa, ja siksi se voi olla valmis luopumaan jostain pelaajastaan. Näin rahaa ei tarvitsisi kuluttaa lainkaan. Mahdollisia pelaajia voisivat olla keskikenttäpelaaja Stefano Sensi tai huimaan vireeseen äitynyt hyökkääjä Lautaro Martínez.

22-vuotiaasta Martínezista visioidaan laadukasta back-upia – ja myöhemmin seuraajaa – Luis Suárezille. Helpolla Inter ei kuitenkaan timantistaan luovu. Jo nyt hänen ulosostosummansa on italialaismedian mukaan 111 miljoonaa euroa, ja Inter saattaa pyrkiä myös Martínezin sopimusta kohentelemaan – ja samalla siirtosummaa nostamaan. Lautaro Martínezin agentti Alberto Yaqué on Milanoon myös saapumassa.

Lähteet: Sport ja Mundo Deportivo