Lionel Messi oli jälleen kerran mies paikallaan, kun Barcelona kaatoi La Ligassa sarjanousija Mallorcan. Camp Noulla pelattu ottelu päättyi lukemiin 5-2.

Barcelonan pelaaminen oli Ernesto Valverden aikakaudelle ominaisesti melko kaksijakoista. Joukkue puolusti monessa kohtaa heikosti, mutta jälleen tarttui kuitenkin kolme pistettä plakkariin.

Maalinteon aloitti tällä kertaa Antoine Griezmann, jonka maalivahti Marc-André ter Stegen vapautti läpiajoon pitkällä avauksellaan. Se oli Griezmannille kauden viides liigamaali ja ter Stegenille jo kauden toinen maalisyöttö.

OptaJose

@OptaJose
1 - @FCBarcelona's Barcelona Marc-André ter Stegen is the only goalkeeper to assist two goals in the top five European leagues this season. Quarterback.

2-0-osumasta vastasi Lionel Messi, joka läväytti rangaistusalueen ulkopuolelta tutun sisäänpäin kiertävän laukauksen takakulmaan. Se oli Messille kauden kymmenes maali La Ligassa. Messi on tehnyt vähintään kymmenen sarjamaalia 14 peräkkäisellä kaudella.

Mallorca kavensi Ante Budimirin osumalla, mutta vielä ensimmäisen jakson aikana Barca osui kahdesti. Ensin Messille toinen ja sitten Luis Suárezille kenties kauden komein osuma. Syöttöralli päättyi Suárezin kantapäällä viimeistelemään täysosumaan.

Budimir kavensi toisella jaksolla vielä 2-4:ään tilanteessa, jossa ter Stegen teki keskityspallossa itselleen melko epätyypillisen virhearvion.

Barca oli toisella jaksolla selvästi saamattomampi, mutta lopulta Messi viimeisteli hattutempulla päätöslukemat 5-2:een. Se oli Messille jo uran 35. hattutemppu La Ligassa. Kukaan muu ei ole pystynyt samaan.

OptaJose

@OptaJose
35 - @FCBarcelona's Lionel Messi has become the player with the most hat-tricks in @LaLigaEN history (35), surpassing Cristiano Ronaldo (34). Excellence.

Voiton myötä Barcelona ja Real Madrid jakavat sarjan kärkipaikan 34 pisteellä. Molemmat pelaavat vielä yhden ottelun (Barcelona Real Sociedadia ja Real Madrid Valenciaa vastaan) ennen kauden ensimmäistä El Clásicoa.

LALIGA English

@LaLigaEN
📽️ The highlights you've been waiting for...

Messi scored a hat-trick and @LuisSuarez9 a ridiculous backheel (0:57) in a memorable @FCBarcelona win! 💙❤️