Barcelona kohtasi Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ranskalaisseura Lyonin. Parc Olympique Lyonnaisilla pelattu kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Barcelona hallitsi palloa, mutta oli tuhlaavainen maalipaikkojensa kanssa. Lyonillakin oli muutama hyvä tilanne ensimmäisellä puoliajalla, mutta kotijoukkueen keinot murtautua maalintekopaikoille loppuivat äkillisesti noin tunnin pelin jälkeen.

Ottelupari on siis vielä täysin auki, kun joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa 13. maaliskuuta.

Olympique Lyonnais 🇬🇧🇺🇸

@OL_English
📋 Here's how we line up against @FCBarcelona tonight! #OLFCB 🔴🔵

Ottelu alkoi hyvin vauhdikkaasti, ja tilanteita nähtiin heti kentän kummassakin päässä.

Barcelonalle avautui erinomainen paikka tehdä maali, kun vieraille vihellettiin vapaapotku aivan rangaistusalueen reunalta. Lionel Messin laukaus suuntautui kuitenkin hieman ylitse maalin.

Lyon, joka on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi, onnistui myös luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Houssem Auoar ja Martin Terrier pakottivat kumpikin Marc-André ter Stegenin upeisiin torjuntoihin Barça-maalilla ensimmäisen vartin sisällä.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
😱😱😱 What. A. Save!!!

Marc-André ter Stegen 👏👏👏

#UCL

17 minuutin pelin jälkeen Messille avautui taas erinomainen maalintekopaikka. Matala keskitys vasemmalta tavoitti argentiinalaishyökkääjän, jonka ensimmäisen kosketuksen laukaus pilkun kohdilta meni kuitenkin ylitse maalin.

Lyon oli jälleen lähellä avausmaalia, kun kellossa oli noin 29 peliminuuttia. Memphis Depay pelasi Moussa Dembélén puolittaiseen läpiajoon, mutta Gerard Piquén viime hetken liukutaklaus pelasti vieraat takaiskulta.

Aivan ennen puoliaikavihellystä Terrier kävi vielä kertaalleen lähellä maalia, kun kotijoukkue loi upean maalintekopaikan lyhyillä, nopeilla syötöillä. Ranskalaishyökkääjä sai pallon Depaylta boksin vasemmalta puolelta, mutta hänen laukauksensa suuntasi tällä kertaa reilusti yli riman.

Ensimmäinen puoliaika tuli täten päätökseen maalittomana, mutta kummallakin joukkueella oli tilaisuuksia mennä kamppailussa johtoon.

Lyon aloitti toisen jakson hieman vahvemmin. 52. peliminuutilla Depay pääsi laukomaan hyvältä tontilta boksin reunalta, mutta hänen yrityksensä suuntasi niukasti ohitse maalin.

Barcelona murtautui taitavasti Lyonin boksiin reilun tunnin pelin jälkeen. Peliväline jäi kuitenkin pyörimään Luis Suárezin jalkoihin, eikä uruguaylaiskärki saanut tökättyä palloa kohti maalia.

24h - As of the 22nd minute of tonight's game against Lyon, Luis Suarez has gone a full day of game time (1440 minutes) without scoring away from home in the Champions League, last netting against Roma in September 2015. Strange.

Suárezin viimeisimmästä vierasmaalista Mestarien liigassa onkin kulunut jo jonkin aikaa. Hän on viimeksi osunut kilpailun vierasottelussa syyskuussa 2015, kun Barcelona pelasi AS Roman kanssa 1-1-tasan.

Kyseisen tilanteen myötä maalipaikat ja pallonhallinta kallistuivat kuitenkin enemmän Barcelonan puolelle.

Sekä Messillä että Suárezilla oli oiva tilaisuus viedä vieraat johtoon noin 70 peliminuutin kohdalla, mutta tuuri ei ollut vieraiden puolella. Anthony Lopes torjui ensin Barça-kapteenin laukauksen, jonka jälkeen Suárezin yritys Jordi Alban matalasta keskityksestä meni hieman ohitse maalin.

Alba kävi itsekin lähellä maalintekoa, kun hänen volleynsa boksin ulkopuolelta uupui vain vähän tarkkuutta 77 peliminuutin jälkeen.

Lyon näytti väsyvän kovaa tahtia, eikä valkopaidat tuntuneet pääsevän enää Barcelona-puolustuksen ohitse.

Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä oli Sergio Busquetsin vuoro koittaa maalintekoa, kun espanjalaiskeskikenttäpelaaja pommitti laukauksensa vähän liikaa kohden Lopesia.

Muutama minuutti ennen päätösvihellystä Barcelona sai vielä hyvän maalintekopaikan vapaapotkusta, mutta Messin yritys jäi muuriin. Ottelu päättyi täten maalittomaan tasapeliin.

Voitettuaan Sevillan 6-1 tammikuun lopulla, Barcelona on tehnyt viimeisessä viidessä ottelussaan vain neljä maalia.