Monien muistissa lienee edelleen varsin hyvin, kuinka Barcelona menetti etumatkansa Mestarien liigan puolivälierissä viime keväänä ja AS Roma nousi takaa rinnalle ja vierasmaalisäännöllä Barcan ohi välierävaiheeseen. Keskiviikon vastaisena yönä Roma toisti pienemmässä mittakaavassa saman tempun, ja otti Barcelonasta 4-2 -voiton International Champions Cupissa Yhdysvalloissa.

Varsinaista syytä huoleen Barcelonalla ei sinänsä ole, sillä se pelasi ottelun lopun käytännössä pelkillä reservijoukkueen pelaajilla. Ykkösjoukkueen pelaajien ollessa kentällä Barcelona vielä hallitsi peliä.

Barcelona siirtyi pelissä johtoon jo viidennellä minuutilla Rafinhan onnistuttua maalinteossa. Puoli tuntia myöhemmin Stephan El Shaarawy toi Roman tasoihin. Barca valtasi johtoaseman takaisin toisella puoliajalla, ja jälleen jakson viidennellä minuutilla. Nyt avausmaalinsa Azulgranan paidassa teki tuore vahvistus Malcom, joka lakaisi pallon tyhjään maaliin lähietäisyydeltä.