Real Madrid -tähti Gareth Balen agentti Jonathan Barnett on ollut usein viime vuosina otsikoissa annettuaan kommentteja suojattinsa tuoreimmista huhuista ja käänteistä. Tällä kertaa huippuagentti kävi kerralla läpi lähes kaiken, kun espanjalaismedia AS haastatteli häntä.

Poimimme haastattelusta mielenkiintoisimman Baleen liittyvimmät kohdat.

Gareth Bale poistui Bernabéulta Torstain pelistä (3-4-tappio Real Sociedadille) jo 82. minuutilla..

– Mitä vikaa siinä on? Hän halusi kotiin.

Minua se ei haittaa, mutta tiedät, millaisia kannattajat ovat. Miksi et sano hänelle, että odottaa ottelut loppuun?

– Hän haluaa välttää pahimman ruuhkan, kun hän haluaa päästä kotiin. Hän ei ollut kokoonpanossa ja halusi kotiin. Ei häntä voi sen takia tappaa. He hävisivät ja hän oli erittäin pettynyt.

Tulisiko hänen välittää pienistä asioista enemmän?

– Miksi?

Fanit maksavat lipuistaan.

– He buuaavat hänelle. Hän rakastaa Real Madridia vaikka sanoisit mitä. Gareth Balesta kirjoitetaan niin paljon roskaa. ”Hän ei puhu espanjaa”, hän puhuu espanjaa. He jotka sanovat muuta, eivät tunne häntä ja he tekevät itsestään idiootteja, koska puhuvat jostain, jota eivät tunne.

Häntä ei koskaan kuule puhumassa Espanjaa.

– Mitä sitten? Olen myös Atlético Madridin Saúlin agentti. Viime viikolla Bale oli toimistollani ja Saúl sattui tulemaan sinne samaan aikaan. He juttelivat 10-15 minuuttia espanjaksi ilman mitään ongelmia. Hänen ei tarvitse todistaa muille puhuvansa espanjaa.

Gareth on yksi kilteimmistä ihmisistä, jonka olen koskaan tavannut. Hän on fantastinen persoona, perheihminen vaimolleen ja kolmelle lapselleen. Hän on myös hiljainen ja yksityisyydestä nauttiva ihminen. Hän rakastaa jalkapalloa ja elämää, jonka on sen avulla saavuttanut, mutta hän ei tunne, että hänen pitäisi todistaa jotain muille ja olen samaa mieltä hänen kanssaan.

– Voit kysyä keneltä tahansa, hän on persoonana kiltein, hän tekee paljon hyväntekeväisyyttä ja töitä muiden eteen. Hän tekee asiansa kuitenkin omalla tavallaan. Minua satuttaa henkilökohtaisesti se, kuinka ihmiset puhuvat hänestä.

Uskotko, että hän on onnellinen Madridissa?

– Kyllä. Hän rakastaa Madridia. Hänellä on upea elämä.

Kuinka hän voi olla onnellinen, kun valmentaja ei halua häntä?

– Tuo ei ole totta. Mistä sinä tiedät, että valmentaja ei halua häntä.

Hän ei ollut kokoonpanossa Copa del Rey’ssä.

– Mutta kuinka tiedät, että valmentaja ei halua häntä, sillä voin luvata, että hän haluaa. Real Madrid haluaa Gareth Balen ja ei ole mitään ongelmaa Zidanen ja Garethin välillä. Ihmiset kirjottavat siitä, mutta olen luovuttanut, koska en enää välitä.

Mutta miksi hän ei ole ollut kokoonpanossa?

– Kysy Zidanelta. Hänellä on varmasti syynsä. Katsotaan, jos hän pelaa tänä viikonloppuna.

Kumpi on tärkeämpää, golf vai jalkapallo?

– Jalkapallo. Golf on hänen intohimonsa, mutta jalkapallo on hänen työnsä.

Bale on mielestäni peloissaan loukkaantumisistaan..

– Kyllä, sataprosenttisesti.

Mikä on vikana?

– Ei mikään, hänen kehonsa on vain…

Onko selän kanssa ollut ongelmia?

– Ei. Kyse ei ole mistään yhdestä tietystä asiasta.

Mitä mieltä olet Zidanesta?

– Hän on todella hieno ihminen. Todella hieno persoona.

Milloin olette jutelleet edellisen kerran? Onko sinulla hänen henkilökohtainen puhelinnumeronsa?

– En aio paljastaa sitä teille. En aio sanoa mitään, mutta aina kun olen tavannut hänet, hän puhuu todella vakuuttavasti. Hän tietää, mistä puhuu.

Kiina? Mitä tapahtui viime kesänä?

– Hän sai tarjouksen, josta oli mahdoton kieltäytyä, mutta Real Madrid ei halunnut myydä häntä. He eivät voineet maksaa Madridin pyytämää summaa.

Mutta Kiinaan? Kyseessä on yksi maailman parhaista pelaajista.

– Kyllä, hän halusi luoda jotain suurta siellä. Hän halusi nostaa kiinalaisen jalkapallon korkeammalle. Hänellä oli visio, jolla hän olisi voinut tehdä kiinalaisesta jalkapallosta suurta. Hän on jo voittanut kaiken, mitä voi voittaa ja tehnyt sen monesti.

Juuri tästä syystä kysyin, onko hän onnellinen Madridissa.

– Kiina on eri asia. Hän halusi luoda jotain suurta. Hän halusi olla ensimmäinen huippupelaaja Kiinassa, mutta niin ei ollut määrä tapahtua. Tarjolla ollut raha oli myös poikkeuksellista. Hänestä olisi tullut maailman parhaiten palkattu pelaaja.

Oliko muita tarjouksia?

– Hän ei ole kiinnostunut menemään muualle. Kiina oli täysin eri asia, mutta hän pelaa Real Madridissa.

Mutta Real Madrid halusi myydä hänet kesällä?

– Ei halunnut. Ainoastaan jos Gareth olisi halunnut. Eli Kiinaan kyllä, muualle ei.

Palaako hän mahdollisesti Tottenhamiin lähitulevaisuudessa?

– Ei. Hän on 30-vuotias ja tulee olemaan 31-vuotias ensi vuonna. En tiedä, kauan Gareth tulee pelaamaan. Hän rakastaa Madridia, hänen lapsensa ovat asuneet siellä syntymästään lähtien ja he puhuvat Espanjaa, uskokaa tai älkää. Olin Madridissa muutama päivä sitten ja siellä oli 15 astetta lämmintä ja kaunista. Täällä [Englannissa] on jäätävän kylmää, joten jos olet yksi kaikkien aikojen jalkapalloilijoista, miksi haluaisit…

Miksi Bale ei mennyt Manchester Unitediin kolme vuotta sitten, kun Mourinho halusi hänet?

– Joka seura halusi hänet, mutta hän oli onnellinen Madridissa. Hän ei ollut myynnissä silloin, koska oli yksi maailman parhaista pelaajista. Hän ei ole myynnissä nytkään. Real Madrid on aina osoittanut hänelle kunnioituksensa ja presidentti on aina ollut hänen fani.

Kuinka Balen tarina Real Madridissa tulee päättymään?

– Toivottavasti Mestarien liigan voittoon.

Pelaako hän sopimuksensa loppuun siellä?

– Kyllä. Koskaan ei voi sanoa varmuudella, mutta ainakin eilisen mukaan kyllä. Ehkä hän tekee uuden sopimuksen jäädäkseen pidemmäksi ajaksi.

Viimeinen kysymys. Voiko Bale vielä voittaa Ballon d’Orin?

– Se on epätodennäköistä, mutta koskaan ei voi tietää.