Atlético Madrid on kruunattu La Ligan voittajaksi kauden 2020-21 mestaruustaiston ratkettua vasta vihoviimeisellä ottelukierroksella.

Mestaruus, joka on Atléticon ensimmäinen sitten kauden 2013-14, sinetöityi joukkueen noustua tappioasemasta 2–1-voittoon Real Valladolidia vastaan lauantai-iltana. Real Madrid voitti samaan aikaan Villarrealin 2–1-lukemin kotikentällään.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Atlético de Madrid

@atletienglish
YOUR 2020/21 LALIGA CHAMPIONS!!! 🔴⚪
#CampeonesPartidoAPartido

Atlético Madrid aloitti ottelunsa terävästi. Luis Suárez laukoi kahdeksannella minuutilla pienestä kulmasta, mutta ohi kohteen. Valladolid oli sen sijaan kliinisempi ensimmäisen maalipaikkansa kanssa ja vastasi myös ottelun avausosumasta.

Valladolid hyökkäsi terävästi vastaan Atlético Madridin kulmapotkun jälkeen ja hyödynsi aukot vieraiden pahemman kerran pettäneessä puolustuslinjassa. Oscar Planto lähetettiin pitkälle karkumatkalle puolesta kentästä, jonka jälkeen laukaus upposi oikeaan alakulmaan. 1-0.

Atlético Madrid oli yhtäkkiä suurissa vaikeuksissa ja tasoitusosuma tuntui kaukaiselta haaveelta. Diego Simeonen ryhmä oli toki kiinni pokaalissa Real Madridin samanaikaisen tappioaseman ansiosta – Villarreal oli nimittäin siirtynyt 1-0-johtoon Yeremi Pinon maalilla, kun ottelua Valdebebasilla oli takana 20 minuuttia – mutta Valladolidin oli helppo pitää punavalkoiset poissa maalipaikoilta ensimmäisen puoliajan loppuun saakka.

GOAL

@goal
Atletico losing.

Real Madrid losing.

If the score stays like this Atletico win La Liga.

Football 🤪

Toisella puoliajalla Atléticon tehokkuus viimein löytyi, kun tie mestaruuteen avautui Ángel Correan upean taidonnäytteen jälkeen. Vajaan tunnin kohdalla argentiinlaistaituri pujotteli jalkansa vapaaksi pienessä tilassa ja tuikkasi pallon rangaistusalueen ulkopuolelta kärkkärillä oikeaan alakulmaan. 1-1.

Samaan aikaan Real Madridin tähtihyökkääjä Karim Benzema luuli tasoittaneensa ottelun Villarrealia vastaan, mutta äärimmäisen tiukka VAR-tuomio hylkäsi osuman paitsion johdosta. Realin mestaruushaaveet olivat haihtumassa tiehensä jo pelkästään oman esityksensä takia.

Jos alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

GOAL

@goal
It was *just* offside for Benzema 😶

Real Madrid need to score two goals to keep their Liga hopes alive...

Atlético Madrid hallitsi ottelutapahtumia tasoituksensa jälkeen, mutta tarvitsi hieman onnea johtoasemansa saavuttamiseksi. Vierasjoukkueen toinen maali syntyi nimittäin Valladolidin keskikenttäpelaaja Sergi Guardiolan karmaisevasta syötöstä kohti omaa maalia, mikä vapautti Suárezin täysin yksin läpiajoon.

Suárez otti avopaikan avosylin vastaan, piti päänsä kylmänä pitkän juoksunsa päätteeksi ja viimeisteli pallon kliinisesti vasempaan alakulmaan. Maali oli uruguaylaisen 21. osuma tällä kaudella ja vei Atléticon taas askeleen lähemmäs La Ligan mestaruutta. 1-2.

ESPN FC

@ESPNFC
SUAREZ MAKES IT 1-2 😱

ATLETI ARE ALMOST LA LIGA CHAMPIONS!

Atlético Madridin pelaaminen passivoitui, kun mestaruus näytti hetki hetkeltä todennäköisemmältä ja tärkein tehtävä oli pitää Valladolid kurissa. Yannick Carrascolle avautui hyvä sauma kolmanteen maaliin nopean vastahyökkäyksen pätteeksi, mutta belgialainen tykitti yli riman.

Kolme minuuttia ennen Real Madridin ottelun päätöstä, Benzema laukoi Los Blancosin tasoihin Villarrealia vastaan. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Luka Modricin vastasi Realin toisesta, mikä tarkoitti sitä.

Edes voitto ei kuitenkaan Zinédine Zidanen miehistölle riittänyt, sillä Atlético hoiti homman lopulta tyylipuhtaasti kotiin ja klaarasi mestaruuden kahden pisteen erolla Realiin. Real Madridin ottelu Villarrealia vastaan päättyi 2–1 ja Atlético voitti Valladolidin 2–1.