Atlético kohtaa keskiviikkoiltana Liverpoolin Anfieldilla Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osassa. Atlético voitti otteluparin avausosan Metropolitanolla helmikuussa 1-0.

Vaikka Atlético onnistuikin voittamaan avausosan, eikä päästänyt siinä vierasmaalia, on Liverpool silti edelleen suosikki etenemään jatkoon.

Atlético on yksi Euroopan parhaiten puolustavista joukkueista, mutta jatkopaikka vaatii silti hyvin todennäköisesti ainakin yhtä vierasmaalia ja siinä piilee vieraiden suurin ongelma. Kuluvalla kaudella suorastaan valtavista maalinteko-ongelmista kärsinyt Atlético on ollut kykeneväinen luomaan maalipaikkoja jokaisessa ottelussaan, mutta puhtaan maalintekijän puute näkyy Atléticossa liian selvästi.

Kuluvalla kaudella kaikissa kilpailuissa yhteensä 11 maalia tehnyt Álvaro Morata on Atléticon paras maalintekijä. Kärki sai viikonlopun Sevilla-ottelussa iskun takareiteensä, ja Moratan pelikunto on vielä kysymysmerkkejä täynnä. Morata kykeni harjoittelemaan normaalisti joukkueen kanssa tiistaina Anfieldilla, mutta lopullinen päätös Moratan pelaamisen suhteen tehdään keskiviikon aikana.

Saúl iski avausosan ainoan maalin. Kuva: Getty

Avausosassa Metropolitanolla Atlético kykeni tukehduttamaan täysin Liverpoolin pelätyn hyökkäyskolmikon. Sadio Mané, Mohamed Salah ja Roberto Firmino olivat koko ottelun pimennossa. Tiukasti puolustanut ja hanakasti vastaan iskenyt Atlético kykeni aiheuttamaan Jürgen Kloppin miehistölle useita ongelmia etenkin avausjaksolla, eikä Liverpool laukonut ottelussa kertaakaan maalia kohti.

Vuosi sitten neljännesvälierien toisessa osassa Juventusta vastaan Atlético lähti puolustamaan kahden maalin johtoasemaa. Juventus voitti toisen osan 3-0 ja eteni puolivälieriin. Muun muassa Atléticon päävalmentaja Diego Simeone ja joukkueen kapteeni Koke ovat julkisesti sanoneet ennen keskiviikon ottelua, ettei Atlético voi keskittyä ainoastaan puolustamiseen, sillä siinä tapauksessa jatkopaikka lienee mahdotonta saavuttaa.

Atlético joutui pelaamaan helmikuisen avausosan suurien loukkaantumishuolien keskellä. Muun muassa Héctor Herrera, Josema Giménez, Kieran Trippier ja João Félix olivat loukkaantuneina. Diego Costa pelasi ottelussa ensimmäiset minuutit kolmeen kuukauteen. Nyt Atlético pääsee Liverpoolin kimppuun huomattavasti paremmista asemista, sillä Simeone sai mukaansa kaikki edustusjoukkueeseen kuuluvat pelaajat. Moratan pelikunto on ainoa kysymysmerkki, mutta madridilaiskärjen odotetaan kuuluvan avauskokoonpanoon.

Vielä ei ole varmaa, peluuttaako Simeone Morataa vai Costaa avauskokoonpanossaan. Kuva: Getty

Atlético pääsee keskiviikkoillan otteluun käytännössä ilman paineita. Sitä voidaan pitää huomattavana etuna, sillä Liverpoolilla tilanne on täysin päinvastainen. Ennen avausosaa vain harva jaksoi odottaa Atléticon pudottavan parhaillaan maailman parhaana joukkueena pidettävää Liverpoolia. Liverpool on jo periaatteessa voittanut Valioliigan, eikä ole enää mukana FA Cupissa. Jos seura putoaa Mestarien liigasta keskiviikkona, päättyy Liverpoolin kausi siihen.

Atléticoa odottaa sen sijaan viikonloppuna jopa Liverpool-otteluakin tärkeämpi kamppailu, sillä seura joutuu taistelemaan tosissaan paikasta ensi kauden Mestarien liigaan Sevillan, Real Sociedadin, Getafen ja Valencian kanssa. Mestarien liigaan pääseminen on Atléticon kannalta koko seuran projektin suurin vaatimus, ja seuralle kilpailusta ulos jääminen tietäisi valtavia taloudellisia menetyksiä. Atlético on parhaillaan sarjassa kuudes, ja Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija on pisteen päässä.

Ottelu potkaistaan käyntiin Anfieldilla Suomen aikaa klo 22.00 ja se on nähtävissä C Moren kanavilla.