[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Atléticon viime kausi oli lähtökohtiin nähden onnistunut. Seura ei saanut hankkia viime kesänä ollenkaan pelaajia siirtokiellon vuoksi, minkä takia Atlético lähti kauteen muuttumattomalla materiaalilla. Se aiheutti pelillisiä ongelmia syyskaudella, vaikka Atlético pysyikin iskuetäisyydellä Barcelonaan läpi syksyn ja talven.

Atlético kärsi suurista maalinteko-ongelmista syyskauden aikana. Se oli suurin syy, miksi Atlético jäi Mestarien liigassa lohkoonsa. Diego Simeone ei kyennyt ratkaisemaan maalinteko-ongelmaa ajoissa ja se koitui punavalkoisten kohtaloksi. Paikkoja oli vaikka muille jakaa, mutta pelaajilla oli henkiset lukot päällä ja pallot eivät menneet maaliin.

Ongelmat poistuivat tammikuussa, kun Diego Costa ja Vitolo saivat peliluvat siirtokiellon päätyttyä.

Atlético pelasi äärimmäisen vahvan kevään ja piti Real Madridin ja Valencian takanaan La Ligassa. Kyseessä oli vasta kolmas kerta 22 vuoteen, kun Atlético sijoittui Real Madridia korkeammalle La Ligassa.

Simeonen miehistö sijoittui La Ligassa toiseksi ja voitti Eurooppa-liigan dominoituaan kilpailun pudotuspelejä alusta loppuun saakka.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Gabi (Al Sadd)
Keskikenttäpelaaja, 34 vuotta

Kuva: Getty Images

Seuraikoni ja Atléticon kapteeni poistui kesällä yllättäen Al Saddin riveihin ilmaisella siirrolla. Gabin rooli Atléticossa olisi ollut entistä pienempi Rodrigon hankinnan myötä ja konkari päätti tienata eläkerahansa Qatarista.

Fernando Torres (Sagan Tosu)
Hyökkääjä, 34 vuotta

Gabin tapaan Torresin rooli olisi ollut äärimmäisen pieni alkavalla kaudella. Torres ilmoitti ajoissa keväällä päätöksestään poistua elämänsä seurasta. Siirtyi vapaana agenttina Japaniin ja palaa todennäköisesti Gabin kanssa Atléticoon tulevaisuudessa johtotehtäviin.

Kévin Gameiro (Valencia)
Hyökkääjä, 31 vuotta

Kuva: Getty Images

Gameiro siirtyi Valenciaan peliajan perässä. Olisi jäänyt kolmoskärjeksi Diego Costan ja Antoine Griezmannin taakse, joten päätti vaihtaa maisemaa. Valencia maksoi ranskalaisesta Atléticolle noin 20 miljoonaa euroa.

Sime Vrsaljko (Inter)
Laitapuolustaja, 26 vuotta

Kuva: Getty Images

Kroatialainen ei onnistunut missään vaiheessa vakuuttamaan Diego Simeonea ja argentiinalainen halusi päästä eroon Vrsaljkosta. Vrsaljko siirtyi lainalle Interiin ja lainasopimuksessa on mukana pakollinen osto-optio.

Luciano Vietto (Fulham)
Hyökkääjä, 24 vuotta

Kuva: Getty Images

Argentiinalainen ei onnistunut lyömään itseään läpi Atléticossa. Sai tarvittavat saumat, mutta Vietto iski Atléticossa 38 ottelussa vain kolme maalia. Näppärä pelaaja, mutta maalinteko on suuri heikkous. Simeone ei katsele sellaista hetkeäkään. Fulhamilla on mukana lainasopimuksessa osto-optio.

Axel Werner (Huesca)
Maalivahti, 22 vuotta

Kuva: Getty Images

Argentiinalaisvahti viettää alkavan kauden Huescassa kasvamassa korkoa lainalla. Saattaa palata muutaman vuoden kuluttua Atléticon penkkivahdiksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Thomas Lemar (Monaco)
Laituri, 22 vuotta

Kuva: Getty Images

Taiturista muodostui Atléticon seurahistorian kallein pelaaja 70 miljoonan euron siirtosumman myötä. Oli mukana voittamassa maailmanmestaruutta Ranskan MM-kisajoukkueessa ja vakuutti monet Supercup-esityksellään.

Rodrigo (Villarreal)
Keskikenttäpelaaja, 22 vuotta

Kuva: Getty Images

Atléticon kesän paras hankinta monella tapaa. Atlético-kasvatti palasi kotiin Villarrealista viiden vuoden jälkeen. Rodrigosta kehkeytyi Villarrealissa suorastaan huima keskikentän pohjapelaaja, joka nousee todennäköisesti vakituisesti mukaan Espanjan A-maajoukkuetoimintaan syksyn aikana. Avauksen mies Atléticossa.

Santiago Arias (PSV)
Laitapuolustaja, 26 vuotta

Kuva: Getty Images

Vrsaljkon korvaaja. Oli suuressa roolissa Kolumbian MM-kisajoukkueessa. Valittiin viime kaudella Hollannin pääsarjan parhaaksi pelaajaksi pelipaikastaan huolimatta – se kertoo kaiken tarpeellisen. Hyvin nopea ja taitava pelaaja nappaa avauksen paikan itselleen kauden aikana.

Nikola Kalinic (AC Milan)
Hyökkääjä, 30 vuotta

Kuva: Getty Images

Saapui korvaamaan Gameiron ja Torresin jättämää aukkoa. Saa tuskin juurikaan avauskokoonpanon paikkoja kauden aikana, mutta tuo leveyttä ja erilaisen vaihtoehdon materiaaliin.

Antonio Adán (Betis)
Maalivahti, 31 vuotta

Kuva: Getty Images

Huima hankinta Atléticolta. Adán on ollut yksi sarjan parhaista maalivahdeista jo pidemmän aikaa ja vahti maksoi Atléticolle vain miljoona euroa. Pelaa Copan ottelut.

Gelson Martins (Sporting Lissabon)
Laituri, 23 vuotta

Kuva: Getty Images

Saapui Atléticoon ilmaiseksi Sportingista. Alustavasti penkin puolella, mutta saa varmasti näytönpaikkoja otteluruuhkissa. Portugalin MM-kisapelaajalla potentiaalia löytyy vaikka muille jakaa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Atléticolla on Espanjan väkirikkain äärikannattajaosasto. Frente Atlético -nimiseen ultraryhmään kuuluu yli 3 000 jäsentä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]Simeone on tällä hetkellä varmasti La Ligan tunnetuin päävalmentaja. Yksikään päävalmentaja ei ole tällä hetkellä pysynyt roolissaan Euroopan TOP 5 -sarjoissa yhtä pitkään kuin Simeone.

Alkava kausi on Simeonen seitsemäs kokonainen kausi Atléticon päävalmentajana. Simeonen aikakausi Atléticon peräsimessä on ollut seurahistorian menestyksekkäintä.

Argentiinalainen on luonut Atléticosta joukkueen, joka ei kaihda mitään. Simeone on kerännyt joukkueeseen pelaajia, jotka ovat valmiita jättämään elämänsä kentälle. Vain harvalla joukkueella Euroopassa on samanlainen työmoraali kuin Simeonen Atléticolla.

Lienee sallittua todeta, ettei yksikään joukkue Euroopan huippusarjoissa voi identifioida itseään yhtä paljon valmentajaansa kuin Atlético. Miten Simeone ja pelaajat jaksavat vuosi toisensa jälkeen samanlaista raastavaa pelitapaa? Se on ollut kysymys, jota monet ovat miettineet pitkään.

Onko Simeone saavuttanut jo kaiken mahdollisen Atléticon peräsimessä, onko raja tullut jo vastaan? Siihen tuskin saadaan koskaan vastausta, koska Simeone on todennut, ettei osaa kuvitella elämäänsä ilman Atléticoa ja seuran valmentamista.

Simeone on tuonut seuraan erään tietyn mentaliteetin. Vain voitto kelpaa. On samantekevää, millaisella pelillä tai miten voitto lopulta tulee. Se näkyy Atléticossa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1534275607343{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Jan Oblak

[/vc_column_text][vc_column_text]

Oblakista on kehittynyt Atléticossa todennäköisesti maailman paras maalivahti. Oblak on voittanut jopa kolme kertaa putkeen Zamora-palkinnon, joka jaetaan kausittain vähiten maaleja päästäneelle maalivahdille.

Kesällä 2014 Atléticoon saapunut Oblak on seuran historian paras maalivahti. Kuvaavaa on se – ja samalla täysin käsittämätöntä – että Oblakilla on enemmän nollapelejä La Ligassa kuin päästettyjä maaleja.

Oblak on erinomainen lähitorjuja ja vahdista on kehkeytynyt myös rangaistuspotkuspesialisti. Monet muistavat Oblakin epäonnistuneen suorituksen Mestarien liigan finaalissa, mutta todellisuudessa Oblak on torjunut jopa seitsemän pelitilannepilkkua 12 lauotusta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 2

Simeonella on paras mahdollisuus sitten mestaruuskauden napata La Ligan pokaali seuran palkintokaappiin. Materiaali on viimein riittävän laaja ja leveyttä löytyy myös penkiltä.

Atléticon tämän kauden joukkue on seurahistorian paras ja valovoimaisin. Joukkueessa on viimein todellinen kilpailutilanne jokaisella osa-alueella maalivahtia lukuun ottamatta. Se kantaa hedelmää. Jos Simeone saa uudet pelaajat nopeasti sisään pelitapaan ja joukkueeseen, voi Atlético taistella kaikista pelissä olevista pokaaleista. Ennen materiaali ja sen leveys eivät riittäneet siihen – nyt riittää.

Atlético nappaa Madridin herruuden toista kautta putkeen sarjassa ja pysyy Real Madridin edellä sarjataulukossa. Barcelona on suuri ennakkosuosikki La Ligan voittajaksi, mutta Atlético laittaa kampoihin ja etenee ottelu ottelulta eteenpäin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=24 /]

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]