Real Madrid oli sunnuntai-iltana jo tappion partaalla, kun Valencia johti sitä vastaan Mestallalla 1-0 vielä 85. peliminuutillakin. Lopussa loistavaa alkukautta pelaavat Vinicius ja Karim Benzema tekivät maalit mieheen alle kahdessa peliminuutissa, ja yhtäkkiä peli kääntyikin Los Blancosille. Vinicius ja Benzema myös syöttivät toistensa maalit.

Voitto nosti Real Madridin La Ligan sarjakärkeen. Se on saanut nyt 13 pistettä 15 mahdollisesta, joten valmentaja Carlo Ancelottin uusi aikakausi Madridissa on alkanut liki täydellisesti.

Real Madridin putket ilman tappiota ovat juuri nyt erinomaisen pitkiä. Viime kauden mestaruus karkasi loppukauden tasapeleihin, mutta edellisestä tappiosta La Ligassa on jo huiman pitkä aika. Viimeksi Real Madrid hävisi sarjaottelun 30. tammikuuta, kun se taipui kotonaan Levantea vastaan maalein 1-2.

Edellisestä tappiosta vieraskentällä on vielä pidempi aika. Se aiheutui juuri Valenciaa vastaan Mestallalla 8.11.2020. 18 tappiottoman vieraspelin putki sivuaa seuraennätystä. Kaikkiaan tappiottomia pelejä on jonossa nyt 23.

Juttu jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Valencia-Madrid 1-2.

El Madrid no pierde un partido de Liga desde el 30 de enero: 1-2 con el Levante.

El Madrid no pierde un partido de Liga como visitante desde el 8 de noviembre de 2020: 4-1 en Mestalla.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Mejores rachas (partidos sin perder) del Madrid como visitante en la historia liguera:
18 entre 1996 y 1997 (con Arsenio y Capello)
18 en 2016 (con Benítez y Zidane)
18 entre 2020 y 2021 (con Zidane y Ancelotti)

Pedro Martin

@pedritonumeros
Mejores rachas (partidos sin perder) del Madrid en las ligas del Siglo XXI:
28 entre 2016 y 2017 (con Zidane)
24 entre 2011 y 2012 (con Mourinho)
23 en 2021 (con Zidane y Ancelotti)

Pelin jälkeisissä kommenteissaan Carlo Ancelotti myönsi, ettei hänen joukkueensa pelannut erityisen hyvää ottelua, mutta pelaajien asenne sai italialaiselta kiitosta.

– Minulla on joukkue, joka taistelee koko ajan. Silloin, kun se pelaa hyvin ja kun se pelaa huonosti. Tämä on joukkue, joka uskoo itseensä loppuun asti. Sellainen tunne minulla on tänään, Ancelotti totesi AS:n mukaan.

– Emme pelanneet hyvin, mutta vastahyökkäyksissä onnistuimme. Emme puolustaneet hyvin, koska meiltä puuttui aggressiivisuutta ja olimme aina perässä. Silloin voi syntyä vastaiskumaaleja. Valencian fyysisyys oli ensimmäisellä jaksolla todella korkealla, valmentaja kehui.

Ancelotti vaihtoi toisella jaksolla kentälle Eduardo Camavingan, Rodrygon, Luka Jovicin ja Iscon. Vaihdot olivat hänen mielestään onnistuneita.

– Totta kai. Vaihtopelaajat onnistuivat erittäin hyvin. He tulivat peliin hyvällä asenteella ja auttoivat kääntämään pelin. Olen sanonut monta kertaa, että avain on vaihtopelaajissa. Viidestä vaihdosta on meille erittäin suurta etua, sillä minulla on erittäin laadukas vaihtopenkki.

Real Madridin voittokulussa avaintekijänä ovat olleet Benzeman ja Viniciuksen loistavat vireet. Benzema on tehnyt viidessä sarjapelissä kuusi maalia ja syöttänyt viisi, ja Vinicius on säestänyt viidellä maalillaan ja kahdella maalisyötöllään.

– He ovat Real Madridin hyökkääjiä. Olemme onnekkaita, että meillä on sentyyppisiä pelaajia. He ovat tehneet hyvin maaleja, ja myös Eden Hazard on pelannut hyvin. Ensimmäisellä jaksolla heillä oli todella hyviä kombinaatioita Hazardin kanssa, Ancelotti kehui.

[readmore from=Real-Madrid]

– Puolustuspelaamista meidän täytyy parantaa, mutta muuten kaikki on kunnossa.

– Emme voittaneet laatumme ansiosta, vaan henkemme. Lannistumattoman henkemme. Meillä oli kyky pitää päämme kylminä. Minulla on hyvin nuori joukkue. En voi väittää, että pelaisimme ilmiömäistä jalkapalloa, sillä meidän pitää parantaa puolustuspeliämme ja olla aggressiivisempia, mutta luulen, että tällä hengellä sekin onnistuu.

Lähde: AS