Barcelona on saanut Joan Laportasta uusvanhan puheenjohtajansa, ja nyt hänen on aika rakentaa ensi kaudeksi uskottavaa joukkuetta. Yhä vahvemmin näyttää siltä, että kaksi keskeistä palasta tullaan kiinnittämään ryhmään Manchester Citystä – ja molemmat ilmaissiirrolla.

Nämä kaksi ovat nuori keskuspuolustaja ja La Masian kasvatti Éric García sekä kokenut argentiinalaishyökkääjä Sergio Agüero. Garcían siirtoa on pidetty julkisena salaisuutena jo pidempään, mutta nyt AS kertoo, että Laporta on jo sopinut alustavasti Agüeron kanssa Barcelonaan siirtymisestä. Kesällä 33 vuotta täyttävä Agüero on saamassa Barcelonalta kaksivuotisen, vuoteen 2023 ulottuvan sopimuksen.

Sopimusta ei kuitenkaan ole vielä allekirjoitettu. Tärkein syy siihen on se, että vaikka Laporta on jo puheenjohtajaksi valittu, ei hän ole vielä virallisesti aloittanut toimessa johtokuntineen. Vielä vähän aikaa päävastuussa päätöksistä on väliaikainen puheenjohtaja Carles Tusquets.

Agüero oli lähellä siirtoa Barcelonaan jo vuonna 2014, mutta tuolloin silloinen urheilujohtaja Andoni Zubizarreta valitsi kuitenkin mieluummin uruguaylaisen Luis Suárezin uudeksi Barcelona-hyökkääjäksi. Kuten historia on osoittanut, oli päätös erittäin onnistunut.

[readmore from=Aguero-Sergio]

Nyt Agüero on saamassa kuitenkin toisen tilaisuuden siirtyä Barcelonan paitaan. Hyvin selvänä pidetään, että hänen värväyksellään voi olla yhteys myös Barcelonan toiveisiin Lionel Messin jatkosopimuksesta. Messi ja Agüero ovat tuttuja Argentiinan maajoukkueesta ja hyviä ystäviä, ja Agüeron hankinnalla toivotaan olevan myönteisiä vaikutuksia Messin päätökseen. AS arvelee jopa, että lopullinen sana Agüeron hankinnan suhteen voi olla Lionel Messillä itsellään.

Jos siirto toteutuu, tulisi Barcelonasta Agüerolle kolmas seura Euroopassa. Hän pelasi vuosina 2006-2011 Atlético Madridissa ja on pelannut kesästä 2011 lähtien Manchester Cityssä.

Vaikka Barcelona Agüeron kiinnittäisikin, ei se AS:n mukaan merkitse sitä, etteikö Barcelonan tavoittelisi edelleen Erling Braut Hålandia, jonka Laportan kerrotaan haluavan uuden projektinsa kulmakiveksi. Agüerolle kaavaillaan pikemminkin rotaatiopelaajan ja supersubin roolia, jossa hänet nähdään selvästi parannukseksi Martin Braithwaiteen.