Willy Sagnol uskoo Espanjan olleen Saksassa miesten EM-turnauksen toistaiseksi paras maajoukkue. Georgian päävalmentaja antoi kehuja La Rojalle ennen sunnuntain neljännesvälieräottelua maiden välillä.

Espanja ja Georgia ovat kohdanneet viime aikoina sekä EM-karsinnoissa että MM-karsinnoissa ennen vuoden 2022 Qatarin turnausta. Espanja on voittanut kohtaamisista kaikki neljä.

Sagnolin miehistö koki pahimman tappionsa Espanjalle viime vuoden syyskuussa, kun Luis de la Fuenten joukkue pöllytti heitä 7-1-lukemin Georgian kotikentällä.

– En muista sitä peliä. Sagnol vitsaili Marcalle.

– Ei mutta tosiasiassa, se oli meille raskas ottelu. Se satutti meitä. Täällä mukanaolomme on kuitenkin osalti sen ansiota, mitä opimme sinä iltana. Elämässä täytyy selättää vastoinkäymiset ja jatkaa eteenpäin.

Espanja voitti B-lohkonsa puhtaalla pelillä kolmella voitolla Kroatiasta, Italiasta ja Albaniasta. Portugalin päätöskierroksella kaatanut Georgia selvisi pudotuspeleihin lohkokolmosten joukosta.

Sagnol kunnioittaa Espanjan tähän mennessä vakuuttavaa turnauskuntoa.

– He eivät ole päästäneet maaleja. He ovat olleet toistaiseksi paras joukkue. Mitä vain voi kuitenkin tapahtua, vaikka olemmekin hävinneet heille viimeisissä peleissä neljästi.

– Kun kohtaat Espanjan, se vaara tulee joka puolelta. Kohtaamme Nico Williamsin ja Lamine Yamalin. 16-vuotias. Mitä minä tein hänen ikäisenään? Se tuntuu tuoreelta Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon 1vs1-kohtaamisten jälkeen. Heillä on laatua runsaasti, mutta niin on meilläkin.

Espanja ja Georgia kohtaavat sunnuntaina EM-kisojen neljännesvälieräottelussa. Ottelu alkaa kello 22:00.

LUE MYÖS!