İlkay Gündoğan edusti Manchester Cityä vuodet 2016-23.

Gündoğan juhli viidesti Valioliigan mestaruutta ja oli voittamassa vuosi sitten historiallista triplaa. 

Gündoğan lukeutui Pep Guardiolan ehdottomiin luottopelaajiin Manchester Cityssä, muttei lopulta päässyt seuran kanssa sopuun jatkosopimuksesta ja siirtyi vapaana agenttina Barcelonaan.

Guardiola kertoi mielipiteensä Gündoğanista Sternin haastattelussa.

– İlkay ei puhunut paljoakaan, mutta kun hän puhui, kaikki kuuntelivat. Minä mukaan lukien. İlkay oli selväsanainen ja suora. Kyse on todella fiksusta pelaajasta. Hän on yksi fiksuimmista pelaajista, joita olen valmentanut. İlkay oli ehdottomassa avainasemassa kaikessa menestyksessämme.

Guardiolan mukaan Gündoğan on miltei malliesimerkki täydellisestä pelaajasta.

– Pelaaja voi olla nopea tai hänellä voi olla hyvä laukaus, mutta se mikä hänet lopulta erottaa muista ja tekee sinut huippupelaajaksi, on fiksuus. Kyky tehdä oikeita ratkaisuja paineen alla ja tiedostaa, mitä joukkue tarvitsee milläkin hetkellä. Sellaista pelaajaa etsin. Minun piti selittää asiat hänelle vain yhden kerran. Hän ymmärsi sen heti ja pisti asian käytäntöön välittömästi. Se on huikeaa.

Guardiola odottaa Gündoğanin ryhtyvän tulevaisuudessa valmentajaksi.

– Olin etuoikeutettu päästessäni puhumaan taktiikasta hänen kanssaan. İlkay näkee kokonaiskuvan ja yksityiskohdat. Hän näkee asiat, jotka rakentavat jalkapallo-ottelun. Olen vakuuttunut siitä, että tulevaisuudessa hänestä tulee huippuvalmentaja.

LUE MYÖS