Kroatia aloittaa EM-kisaurakkansa lauantaina. Kroatia kohtaa avausottelussa Espanjan. 

Kyseessä on erityinen ottelu Luka Modrićille, joka kohtaa useita seurajoukkuetovereitaan.

Modrić, 38, kuuluu iästään huolimatta edelleen Kroatian maajoukkueen ehdottomiin avainpelaajiin. Jos rooli pieneni Real Madridissa päättyneellä kaudella, ei samaa voi sanoa maajoukkueesta. Modrić on Kroatian suurin tähti.

Kroatian ykköspuolustaja Joško Gvardiol kehui Modrićia Goalin haastattelussa. Gvardiol ei osannut sanoa, ovatko alkavat arvokisat Modrićille uran viimeiset.

– Sitä ei koskaan tiedä, kun kyse on Modrićista. Kun näen Modrićin antavan kaikkensa tälle paidalle tuossa iässä, nuorimpana pelaajana koen, että jos hän pystyy tuohon, on minun annettava vielä enemmän. Modrić on ehdottomasti yksi syy siihen, miksi nuorempi sukupolvi yrittää antaa vielä enemmän itsestään.

Gvardiol muistutti, miten suurena esikuvana häntä pidetään myös maajoukkueen sisällä.

– Arvostan jokaista hetkeä, jonka voin viettää hänen kanssaan. Modrić on yksi maailman parhaista. Olemme kaikki niin ylpeitä siitä, mitä hän on saavuttanut. Meidän on hyödynnettävä se, että hän on vielä joukkueessamme ja opittava häneltä mahdollisimman paljon.

LUE MYÖS