Javier Aguirre valmensi menestyksekkäästi Mallorcaa kahden ja puolen vuoden ajan.

Aguirre johdatti Mallorcan sensaatiomaisesti Copan finaaliin muutama kuukausi sitten. Aguirren aikakautta Mallorcan peräsimessä on yleisesti pidetty onnistuneena.

Mallorca ei kuitenkaan tarjonnut jatkosopimusta kokeneelle meksikolaisvalmentajalle. Mallorca palkkasi lopulta Jagoba Arrasaten uudeksi päävalmentajakseen.

Caliente TV haastatteli Aguirrea, joka pettyi siihen, miten Mallorca vuoti tietoja paikallismedialle.

– Joskus ihmiset kyllästyvät pelitapaan, minuun tai puheisiini. Ja sitten joukkue haluaa uuden päävalmentajan. Olisin halunnut, että seura olisi kertonut päätöksestään minulle kasvotusten. Noin kuukautta aiemmin paikallislehdessä alkoi liikkumaan huhuja mahdollisista uusista valmentajista. Se ei ole hienoa, koska seura vuotaa tietoja medialle.

Aguirre muistuttaa, että tätä nykyä vanhemmille valmentajille annetaan entistä vähemmän mahdollisuuksia.

– Olen jo vanha mies ja tämän ikäisiä valmentajia on koko ajan vähemmän ja vähemmän. Mainitsen Manuel Pellegrinin, Carlo Ancelottin ja minut. On lukuisia nuoria valmentajia, jotka ovat komeita, hyväkuntoisia, hienoilla hiuksilla varustettuja taitureita tietokoneen kanssa. Sitten minunlainen valmentaja jää välikäteen. Olen hyödyllinen joissain asioissa, mutta joissain en.

LUE MYÖS