La Liga -kausi alkaa olla paketissa. Sen kunniaksi valitsimme kauden parhaat pelaajat ja laadimme tähdistökentällisen.

Paras maalivahti

Giorgi Mamardashvili, Valencia

Aivan upea kausi 23-vuotiaalta georgialaiselta. Mamardashvili on päästänyt ennen päätöskierrosta 39 maalia ja estänyt peräti 9,0 maalin synnyn. Lukema on lähes posketon, sillä tilaston kakkosella estettyjä maaleja on 6,3. Koko sarjassa vain Real Madrid, Athletic Bilbao ja Real Sociedad ovat tällä kaudella päästäneet vähemmän maaleja kuin Valencia. Yksi merkittävä tekijä muurin tilkitsemisessä on ollut Mamardashvili.

Paras puolustaja

Sergio Ramos, Sevilla

Joku voi pitää irvailuna, mutta Ramos todella on pelannut erinomaisen kauden vielä 38-vuotiaana. Sevilla toki ei, mutta se ei Ramosin piikkiin mene. Ramos on tehnyt koko sarjassa kolmanneksi eniten syötönkatkoja ja purkanut eniten palloja pois vaara-alueelta. Siinä sivussa syötötkin ovat napsuneet kiitettävällä prosentilla omille, vaikka Sevillan pelitavassa Ramosin on kohtuullisen usein turvauduttava myös pitkään palloon.

Paras keskikenttä

Jude Bellingham, Real Madrid

Hankinta ei voi paljon paremmin nappiin osua. Carlo Ancelotti muutti koko joukkueen muotoa vain Bellinghamin vuoksi jo viime kesän harjoitusotteluissa. Se kannatti. Bellingham on takonut kymppialueelta tekemillään pystyjuoksuilla lukuisia tärkeitä maaleja. Kaiken kaikkiaan englantilainen on summannut ennen päätöskierrosta tehot 19+6.

On ihan tyypillistä, että Real Madridin kymppialueen pelaaja löytyy eniten maalipaikkoja luoneiden listalta. Se sen sijaan ei ole ihan yleistä, että sama pelaaja taistelee myös sarjan maalipörssin voitosta.

Paras laituri

Vinícius, Real Madrid

Vinícius on kovaa vauhtia matkalla kohti Ballon d’Or -gaaloja. Real Madridin taktiikkana on usein vain lyödä Viníciukselle pitkää palloa juoksuun. Brasilialainen on niin juoksuvoimainen, tekninen ja hyvä 1v1-pelaaja, että se kannattaa. Joskus aiemmin viimeinen ratkaisu oli heikko, muttei enää. Tällä kaudella Vinícius on paukuttanut tehot 15+5, vaikka on pelannut vain 25 ottelussa.

Paras hyökkääjä

Alexander Sørloth, Villarreal

Olipahan hankinta Villarrealilta viime kesänä, kun mies kymmenellä miljoonalla eurolla RB Leipzigista ostettiin. 28-vuotias norjalainen on paukuttanut tällä kaudella ennen viimeistä kierrosta La Ligassa tehot 23+6. Lukemilla irtoaa kärkipaikka sekä maaleissa että maaleissa+syötöissä.

Sørloth on pelannut ihan uskomatonta kautta. Hänen maaliodottamansa on vain 14,31, eli kolossihyökkääjä on ylittänyt odottamansa peräti 8,69 maalilla.

Kunniamaininta myös Gironan Artem Dovbykille, jolla on maaleja kasassa 21.

Paras nuori pelaaja

Savinho, Girona

Aivan upea kausi 20-vuotiaalta brasilialaiselta. Siinä missä koko Girona on tällä kaudella kirjoittanut satua, Savinho on ollut yksi pääosan esittäjistä. Laitapelaaja on todella hanakka haastaja, joka osaa myös ratkoa. Ennen päätöskierrosta Savinho on iskenyt jo tehot 9+9.

Paras pelaaja

Jude Bellingham, Real Madrid

Hämmentävää ylivoimaa, vaikka Bellingham tuli uutena pelaajana Real Madridiin viime kesänä ja vaikka ikää on vasta 20 vuotta.

Moni ajatteli, että Bellingham istuisi avauskaudellaan paljon penkillä ja oppisi vanhemmilta maestroilta. Mitä vielä, Bellingham syrjäytti välittömästi Luka Modricin avauksesta ja rupesi ratkomaan pelejä viime hetkillä kuin vanha tekijä.

On siinä toki ollut onneakin matkassa, sillä Bellingham on ylittänyt maaliodottamansa peräti 7,41 maalilla. Toisaalta Bellingham on myös tehnyt juoksuja oikeilla hetkillä oikeisiin tiloihin ja tuonut sitä kautta Real Madridille kokonaan uuden aseen.

Tähdistökentällinen

Laliiga.comin valinnat kauden tähdistökentälliseen 2023-24.

LUE MYÖS