Ranskan presidentti Emmanuel Macron on vedonnut Real Madridiin, jotta seura päästäisi pelaajansa kesällä Pariisin olympialaisiin.

Olympialaisissa maat pelaavat alle 23-vuotiailla pelaajilla, mutta jokaisella joukkueella on mahdollisuus valita kolme yli-ikäistä pelaajaa ryhmäänsä.

Seuroilla ei ole velvollisuutta vapauttaa pelaajiaan olympialaisiin, koska turnaus ei kuulu FIFA:n viralliseen maaottelukalenteriin. Ensi kesänä maiden voi muutenkin olla vaikea saada pelaajia olympialaisiin, koska niitä ennen pelataan myös EM-kisat, jotka päättyvät vain kymmenen päivää ennen olympialaisia.

Real Madridin Aurélien Tchouaméni ja Eduardo Camavinga ovat todennäköisesti mukana Ranskan EM-kisajoukkueessa, mutta heidät saatetaan haluta myös Ranskan kotikisoihin olympialaisiin.

Yksi mielenkiintoinen nimi on myös Paris Saint-Germainin Kylian Mbappé, jonka odotetaan siirtyvän Real Madridiin tulevana kesänä. Mbappé on julkisesti sanonut, että hän haluaisi pelata Pariisin olympialaisissa, mutta Los Blancos ei luultavasti halua, että sen uusi tähtihankinta olisi EM-kisojen jälkeen pre-seasonilta sivussa toisen maajoukkueturnauksen takia.

Macron toivoo, että seurat ovat ymmärtäväisiä olympialaisten suhteen.

– Aiomme tehdä kaikkemme. Luotan ranskalaisiin ja eurooppalaisiin seuroihin, jos ymmärrätte mitä tarkoitan, kommentoi Macron Athleticin mukaan.

– Meillä on sitä ennen EM-kisat, mikä on ongelma. Mielestäni seurojen on tehtävä oma osuutensa, jos haluamme saada hienon show’n.

Macronilta kysyttiin, viittasiko hän juurikin Real Madridiin.

– Nimenomaan. Kun puhuin eurooppalaisista seuroista, puhuin heistä.

– En ole puhunut Mbappén kanssa, mutta toivon, että hänen seuransa antaa hänelle luvan [pelata olympialaisissa].

Football España

@footballespana_
"We are going to do everything possible to have a competitive team, I have confidence in the French and European clubs."

French President Emmanuel Macron to RMC Sport. #RealMadrid #PSG #Paris2024

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!