Jude Bellingham vaatii La Ligan vallanpitäjiltä kovempia toimia rasismin kitkemiseen. Real Madridin keskikenttäpelaaja on suuttunut joukkuetoveriensa saamasta kohtelusta.

Bellinghamin, 20, seuratoveri Vinícius Juníor murtui kyyneliin maaliskuussa puhuessaan medialle rasismin vaikutuksesta häneen. Real Madrid jätti Espanjan viranomaisille valituksen vastustajan kannattajilta tulleista syrjivistä huuteluista.

– Se on vastenmielistä, eikä sitä saisi tapahtua. Vallassa olevien täytyy tehdä enemmän sen eteen, Bellingham jyrähti lehdistötilaisuudessa.

– Tämä laji tulee kaipaamaan Vinin kaltaisia pelaajia, jos hän päättäisi pitää taukoa tämän takia. Näitä pelaajia on pystyttävä tukemaan paremmin.

– Vallanpitäjien on otettava tästä vastuu. Epäilen kuitenkin sen tapahtumista. Se on jotakin, joka meidän on otteluihin lähdettäessä kestettävä.

Real Madridin pelaajista myös Aurelien Tchouameni joutui rasistisen huutelun kohteeksi lauantain vierasottelussa Mallorcaa vastaan. Tapaus on tällä hetkellä tutkinnan alla.

– Kun matkustat La Ligassa vieraspeleihin niin tähän jo tottuu. En ollut näin edes tietoinen tästä tapauksesta. Se on jo itsessään suuri ongelma, Bellingham lisäsi.

Real Madrid kohtaa keskiviikkona Mestarien liigassa Manchester Cityn vieraskentällä puolivälierien toisessa osaottelussa. Avausosa päättyi 3-3-tasalukemiin.

LUE MYÖS!