Barcelonan päävalmentaja Xavi ilmoitti tammi-helmikuun vaihteessa poistuvansa joukkueen peräsimestä kuluvan kauden jälkeen.

Barcelona oli tuolloin pienoisessa pelillisessä ja tuloksellisessa kriisissä. 

Barcelona oli juuri hävinnyt rumasti kotonaan Villarrealille ja muutamaa viikkoa aiemmin Real Madrid oli tyrmännyt Barcelonan Supercopan finaalissa 4-1.

Xavin ilmoituksen jälkeen Barcelonan peliesitykset ja tulokset ovat olleet huippuluokkaa. Barcelona voitti keskiviikkona Mestarien liigan puolivälierien avausosassa PSG:n 3-2.

Thierry Henry puolusti vanhaa joukkuetoveriaan CBS:n haastattelussa.

– En tiedä, mitä Xavi aikoo tehdä. Xavi ei kuitenkaan kehity valmentajana yhdessä yössä. Olen aina pitänyt häntä hyvänä valmentajana ja hän on edelleen hyvä valmentaja. Kaikki sanovat, että hänen pitäisi jäädä, kun tulokset ovat parantuneet. Kuukausi sitten samat ihmiset sanoivat, että Xavin pitää lähteä. Niin ei puhuta valmentajalle.

Henry muistuttaa, miten tärkeää pitkäjänteisyys on.

– Pitkäjänteisyys on todella tärkeää. Olemme nähneet sen muun muassa Mikel Artetan kanssa. Kahden vuoden ajan asiat eivät sujuneet hyvin Arsenalissa, mutta Artetalle annettiin aikaa ja hän on rakentanut laadukkaan projektin. Haluan muistuttaa, että Xavi on jo voittanut La Ligan mestaruuden valmentajana.

LUE MYÖS