Ivan Rakitić edusti Barcelonaa vuodet 2014-20.

Keskikenttäpelaaja pelasi Barcelonassa 310 ottelua ja voitti muun muassa neljästi La Ligan mestaruuden. Ensimmäisellä kaudellaan Rakitić juhli Barcelonan kanssa triplamestaruutta, kun joukkue kruunattiin niin La Ligan, Mestarien liigan kuin Copankin mestariksi.

Rakitićin Barcelona-uran viimeiset vuodet etenkin Mestarien liigassa olivat haastavia. Mukaan mahtuu rumat tappiot AS Romalle, Liverpoolille ja Bayern Münchenille. Rakitić jätti Barcelonan vain muutama viikko sen jälkeen, kun Bayern murskasi Barcelonan Mestarien liigassa 8-2.

Barcelonan sisäpiiritoimittaja Gerard Romero haastatteli Rakitićia Jijantes-kanavallaan.

Rakitićin mukaan Barcelona olisi menestynyt huomattavasti paremmin Mestarien liigassa, jos pelaavat olisivat keskittyneet ammattimaisemmin suuriin otteluihin.

– Jos voisimme palata ajassa taaksepäin, olen varma, että me kaikki pelaajat olisimme paljon paremmin keskittyneitä suurissa otteluissa. Voittaisimme Mestarien liigan kahdesti tai kolmesti uudelleen. Muistan esimerkiksi hyvin sen ottelun AS Romaa vastaan. Minulle se oli kaikista pahin, koska lahjoitimme sen ottelun vastustajalle. Jos et ole aidosti keskittynyt otteluun, niin tuollaista tapahtuu. Se oli meidän syy.

LUE MYÖS