Televisioyhtiö Movistar on antanut potkut asiantuntijalleen Germán Burgosille, jonka kommentti Barcelonan laitahyökkääjästä Lamine Yamalista aiheutti ison kohun.

Barcelona voitti keskiviikkona Paris Saint-Germainin vieraissa 3-2 Mestarien liigan puolivälierien avausosassa.

Ottelun jälkeen kummatkin joukkueet kieltäytyivät antamasta haastatteluja Movistarille sen takia, mitä Burgos, 54, oli sanonut ennen peliä. Studiolähetyksessä näytettiin kuvaa Yamalista pomputtelemassa palloa, kun Burgos laukoi kommentin, joka herätti katsojien huomion.

– Jos hänen urastaan ei tule mitään, hän voi päätyä liikennevaloihin.

Kommenttia on pidetty rasistisena ja luokkasyrjintään liittyvänä. Burgosin tulkittiin tarkoittaneen ihmisiä, jotka esiintyvät liikennevaloissa ja pyytävät autoilijoilta rahaa.

Movistar kertoi seuraavana päivänä, että se on antanut Burgosille potkut. Hän pyysi puheitaan anteeksi.

– Se oli kommentti, jonka ei ollut tarkoitus loukata ketään. Puhumme jalkapallosta, emme mistään muusta. Jos hän tunsi itsensä loukatuksi, olen pahoillani ja pyydän julkisesti anteeksi, sanoi Argentiinan entinen maajoukkuevahti.

Burgos esiintyi pelaajaurallaan Espanjassa Mallorcan ja Atlético Madridin riveissä. Viime vuosilta hänet muistetaan siitä, että hän toimi pitkään Diego Simeonen apuvalmentajana Atlétissa.

EFE Noticias

@EFEnoticias
Movistar+ prescinde de Germán Burgos tras sus "comentarios inadecuados" sobre Lamine Yamal.

efe.com/deportes/2024-…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!