Ajax on kiinnostunut palkkaamaan Xavin uudeksi päävalmentajakseen, kertoo Sport.

Xavi ilmoitti tammi-helmikuun vaihteessa poistuvansa Barcelonan päävalmentajan paikalta kuluvan kauden jälkeen. 

Ajax etsii parhaillaan uutta päävalmentajaa ensi kaudeksi. Sportin saamien tietojen mukaan Xavi on yksi Ajaxin ehdokkaista. Xavin pelitavalliset ideat ovat vakuuttaneet Ajaxin. Sportin mukaan Ajax on ottanut yhteyttä Xavin edustajiin.

Sport kertoo Ajaxin haluavan palkata myös Jordi Cruijffin seurajohtoonsa.

Xavi ja Jordi Cruijff tekivät muutaman vuoden ajan yhdessä töitä Barcelonassa ennen kuin Cruijff jätti pestinsä seurajohdossa. Ajax kokee, että Cruijffin palkkaaminen seurajohtoon voi samalla houkutella Xavin seuraan.

Xavi ilmoitti alkuvuodesta pitävänsä sapattivuoden kuluvan kauden jälkeen. Barcelonan seurajohto sen sijaan toivoo Xavin jatkavan joukkueen päävalmentajana.

LUE MYÖS