Espanjan jalkapalloliiton entinen puheenjohtaja Luis Rubiales on pidätetty osana korruptiotutkitaa. Rubiales jäi BBC:n mukaan kiinni lentokentällä, kun hän palasi Dominikaanisista Tasavalloista Madridiin.

Rubialesin epäillään vastaanottaneen laittomia provisioita neuvotellessaan Espanjan Supercup -sopimusta Saudi-Arabiaan. Entinen liittopomo on kiistänyt syytteet.

Syyttäjä on vaatinut Rubialesille 2,5 vuoden vankeusrangaistusta.

Rubialesilla on käynnissä myös erillinen oikeudenkäynti seksuaalisesta häirinnästä suudeltuaan väkisin Espanjan maajoukkuepelaajaa Jennifer Hermosoa viime kesän MM-finaalin palkintoseremoniassa. Hän joutui eroamaan puheenjohtajan roolistaan tapauksen jälkeen.

Hermoso ja Espanjan maailmanmestarijoukkueen jäsenet ovat ilmaisseet, ettei Rubialesin suudelma tapahtunut molempien osapuolten suostumuoksesta. Espanjan jalkapalloliiton entinen pomo on kiistänyt aiemmin tehneensä mitään väärin.

LUE MYÖS!