Espanjalainen tuomioistuin on päättänyt, että Barcelonan puolustajalegenda Dani Alves voidaan vapauttaa vankilasta miljoonan euron takuita vastaan, kertoo BBC.

Alves, 40, tuomittiin viime kuussa neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan raiskauksesta, joka tapahtui barcelonalaisessa yökerhossa joulukuussa 2022.

Brassipuolustajan asianajaja pyysi hänen vapauttamistaan sillä perusteella, että Alves oli jo suorittanut neljäsosan tuomiostaan tutkintavankeudessa pidätyksensä jälkeen.

Alvesin on vapautuakseen maksettava miljoonan euron takuunsa ja luovutettava sekä Brasilian että Espanjan passinsa viranomaisille. Lisäksi hänen on esiinnyttävä oikeuden edessä viikottain.

Alvesin aiempia pyyntöjä päästä vapaaksi ei hyväksytty, koska oikeus piti riskinä, että hän pakenisi maasta. Brasilia ei luovuta omia kansalaisiaan, kun heidät on tuomittu muissa maissa.

Päätös Alvesin takuita vastaan vapauttamisesta ei ollut yksimielinen, sillä yksi kolmesta tuomarista ei puoltanut päätöstä. Uhrin asianajaja aikoo valittaa päätöksestä.

Alves edusti Barcelonaa vuosina 2008-2016 sekä 2021-2022. Espanjan kentillä hän on edustanut myös Sevillaa. Pidätyshetkellään Alves pelasi meksikolaisessa Pumasissa, joka purki hänen sopimuksensa välittömästi.

EFE Noticias

@EFEnoticias
#ÚLTIMAHORA | La Audiencia de Barcelona deja en libertad a Dani Alves bajo fianza de un millón de euros.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!